,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Проекти ЧДТУ увійшли в топ-8 найоригінальніших ідей для покращення міста
Понеділок, 21 серпня 2017 08:17

Проекти ЧДТУ увійшли в топ-8 найоригінальніших ідей для покращення міста

Проекти ЧДТУ увійшли в топ-8 найоригінальніших ідей для покращення міста

Черкаси вже третій рік поспіль підтримують світову модель участі бюджету в реалізації громадських ініціатив.

Поміж 141 проекту на загальну суму 125 мільйонів, що надійшов цьогоріч до міської влади, і дві ініціативи Черкаського державного технологічного університету.

Студенти кафедри дизайну ЧДТУ пропонують облаштувати Smart-зупинку громадського транспорту UniverSITY. Ця ідея передбачає закриту конструкцію будівлі, сонячні батареї, систему OLEDосвітлення, обладнані місця для очікування, інвалідних візків та дитячих візочків, велосипедів, встановлення автоматів для видачі квитків, інформаційного табло, Wi-fi, USB-портів, вертикального фонтану та смітників.

Крім цього, студенти черкаського вишу мріють про облаштування території поліфункціональним «розумним» місцем для відпочинку – Smart rest. Ідея полягає у створенні ансамблю малих архітектурних форм: модульна лава, ліхтар із урною для сміття, паркувальне місце для велосипедів. Автори проекту пропонують виконати таке місце для відпочинку у мінімалістичному стилі з чіткою геометрією та простими формами у нейтральних кольорах. П’ять конструкцій радять розмістити на бульварі Шевченка між вулицями Кобзарською та Новопречистенською та одну на розі бульвару Шевченка і вулиці Кобзарської. Такий проект вирішує проблеми вуличного освітлення та облаштування «розумних» зон відпочинку для прогресивної молоді.

Однодумці впевнені, що втілення ідей студентів кафедри дизайну ЧДТУ значно покращить рівень життя місцевої громади, адже подібні проекти досить поширені у Європі, а Черкаси мають стати взірцевим європейським містом.

Підтримати проекти ЧДТУ можна під час голосування, що відбуватиметься з 1 до 14 листопада.