,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ встановили сонячні батареї
Четвер, 03 серпня 2017 15:16

У ЧДТУ встановили сонячні батареї

У ЧДТУ встановили сонячні батареї

Панелі сонячних батарей на 2 корпусі Черкаського державного технологічного університету з’явилися завдяки грантовому проекту Черкаської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги  «Cherkasy  Green Energy».

Як зазначила голова організації,  старший викладач кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ Наталія Фоміна, метою проекту «Cherkasy  Green Energy» є просвітницька робота серед широких верств населення щодо впровадження та використання альтернативних джерел енергії.

"Цей проект впроваджується завдяки гранту, наданого через Програму LINK Регіонального Екологічного Центру для Центральної та Східної Європи. Проект фінансується Міністерством Клімату та Довкілля Норвегії."

Тож, з метою популяризації використання альтернативних джерел енергії, автономну сонячну електростанцію було встановлено на даху 2 корпусу ЧДТУ, де навчаються студенти кафедри хімічних технологій та водоочищення. Саме тут проводитимуть екскурсії для черкаських студентів та школярів.

Крім того, у рамках проекту планується проведення енергоаудиту черкаських шкіл. Для цього уже придбано спеціальне обладнання, а, для ефективності здійснення енергоаудиту для 70 вчителів черкаських шкіл, які будуть координувати процес, проведуть 2-денний тренінг у інформаційно-просвітницькому центрі «Екологічна варта» (у с. Виграїв Корсунь-Шевченківського району Черкаської області).

Галерея зображень