,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ взяли участь у студентському саміті зі сталого розвитку
Четвер, 20 липня 2017 09:40

Представники ЧДТУ взяли участь у студентському саміті зі сталого розвитку

Представники ЧДТУ взяли участь  у студентському саміті зі сталого розвитку

Днями в с. Лугове Миколаївської області в рамках спільного проекту ЄС / ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" відбувся літній студентський саміт зі сталого розвитку.

Черкаський державний технологічний університет представляли 4 учасники - представники факультету економіки та управління – Таїсія Кришня, Сергій Пономаренко, Олександр Марченко та Юлія Кулик. Одним із Тренерів літнього саміту   також була представниця ЧДТУ - координатор Ресурсного центру зі сталого розвитку ЧДТУ Юлія Ткаченко.

Захід було організовано Освітньою мережею сприяння сталому розвитку в контексті заходів з популяризації Цілей сталого розвитку.

20 активних студентів з різних регіонів України зустрілися в мальовничому куточку на березі Чорного моря, щоб висловити своє бачення майбутнього України на шляху реалізації Цілей сталого розвитку.

Протягом 5-ти днів студенти українських вишів-партнерів Проекту проводили системне дослідження громадської думки щодо цілей сталого розвитку, реформи децентралізації, вивчали досвід об'єднаної територіальної громади та багато іншого.

На відкритті саміту Світлана Слабінська, спеціаліст з моніторингу та зв'язків з громадськістю Проекту, зазначила, що вперше проводиться подібний захід, який присвячений безпосередньо Цілям сталого розвитку та їх реалізації в Україні.

Учасники не лише яскраво демонстрували свій погляд на проблематику сталого розвитку, а й спільно шукали оптимальні шляхи її вирішення! За ці кілька днів молоді активісти перетворились на справжню команду однодумців, девіз якої: "Ми - за Цілі сталого розвитку!!!" Під час численних тренінгів, meetup-ів, workshop-ів та інших заходів студенти виявляли креативний підхід до вирішення поставлених завдань. Кілька відеороликів, флеш-моб, сотні яскравих фото, тисячі радісних обличь, безліч позитивних емоцій та, що найголовніше, вмотивованість до активних дій - саме таким став підсумок роботи 5-денного літнього студентського саміту зі сталого розвитку!