,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ представлено на авторитетному краєзнавчому зібранні у Києві
Четвер, 13 липня 2017 14:41

ЧДТУ представлено на авторитетному краєзнавчому зібранні у Києві

ЧДТУ представлено на авторитетному краєзнавчому зібранні у Києві

Щороку, 12 липня, Національна спілка краєзнавців України вшановує пам'ять Героя України, академіка Петра Тимофійовича Тронька, багаторічного очільника Спілки.

Цьогоріч у засіданні Правління Національної спілки краєзнавців України, присвяченому 90-річчю журналу «Краєзнавство», яке відбулось у Інституті історії України Національної академії наук України в м. Київ, взяли участь відомі краєзнавці, вчені та громадські діячі з усіх регіонів України, ректори  та проректори провідних університетів України, президенти галузевих національних академій наук, директори інститутів, музеїв та архівів. Серед учасників заходу був і проректор з гуманітарно-виховних питань Черкаського державного технологічного університету, доктор історичних наук, професор Валентин Лазуренко.

Під час засідання відбулося урочисте вручення Премії імені академіка Петра Тронька  2017 року.

Крім цього, на заході йшлося про історію та сучасність журналу «Краєзнавство», про співпрацю з Українською академією історичних наук, про досвід Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна з викладання історичного краєзнавства, про заходи Національної спілки краєзнавців України на 2018 рік.

До того ж, відбулася презентація чергового номеру журналу «Краєзнавство» (№1/2 за 2017 р.) та видання «Національна спілка краєзнавців України в інформаційному просторі».

 

Для довідки: У ЧДТУ при кафедрі історії України та суспільних дисциплін діє потужний первинний осередок Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Щорічно з-під пера краєзнавців цієї кафедри виходять у світ цікаві історико-краєзнавчі видання.

Краєзнавці університету проводять конференції, круглі столи, семінари, зустрічі з відомими краєзнавцями як Черкащини, так і України в цілому. Питання діяльності осередку заслуховуються на засіданнях кафедри.