,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Викладачі та студенти ЧДТУ роблять світ добрішим та яскравішим
П'ятниця, 07 липня 2017 11:17

Викладачі та студенти ЧДТУ роблять світ добрішим та яскравішим

Викладачі та студенти ЧДТУ роблять світ добрішим та яскравішим

У музичній школі №2, що знаходиться на розі бульвару Шевченка та вулиці Грушевського, триває робота над розписом паркану, яку здійснюють викладачі та студенти ЧДТУ.

3 липня студенти та викладачі кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету почали цікаву і не менш важливу справу, адже облагородження міста – це річ відповідальна й непроста. Модератором проекту виступила Людмила Головатюк - директор музичної школи, котра звернулась  із проханням перетворити сірий паркан на яскравий сюжет, що приверне увагу та викликає посмішку перехожих.

Теоретичне обґрунтування проекту від кафедри дизайну підготувала професор Олена Храмова-Баранова. Автором проекту виступив викладач кафедри дизайну Григорій Малород.

Роботи розпочато відповідно до грантового проекту візуального мистецтва «Разом зробимо світ добрішим та яскравішим». Департамент освіти та гуманітарної політики виділив 10 тис грн на його реалізацію.

- Мій проект покликаний привернути увагу до міської сучасної культури, прикрасити місто, облагородити паркан музичної школи художнім колажем, - говорить автор проекту Григорій Малород.

Створення арт-об’єкту на паркані музичної школи № 2 займає більше 72-х м кв. Над проектом працюють студенти групи дз-62 на чолі з викладачами кафедри дизайну Депутатом Г.І., Шепіньковим О.О., Шилімовим С.А., Малородом Г.В. Долучаються до розпису і звичайні перехожі, які хочуть залишити і свій внесок в створення кольорової композиції.

Для студентів така праця є не тільки веселою та цікавою розвагою, це і практичні навички в роботі з різними поставленими задачами, з використанням різних матеріалів, фарб, інструментів та вміння працювати в колективі і вирішувати всі проблеми разом. Теорія завжди має підкріплюватися практичними вміннями.

Завершити проект планують на початку серпня, адже виникли труднощі з нанесення фарби на нерівну  та рельєфну поверхню паркану, що значно ускладнює та уповільнює роботу.

- Скільки б часу це не зайняло, результат себе виправдає, - зауважує директор дитячої музичної школи № 2 Людмила Головатюк. – Коли я повідомила учнів про оновлення зовнішнього вигляду нашої школи, вони не стримували своєї радості. Діти чекають, що з нового навчального року прийдуть у «радісну» школу.

Також, за програмою ПСЕР триває оновлення та утеплення фасаду приміщення школи. Тому вже у вересні вона постане перед вихованцями оновленою.

Завдяки спільним зусиллям ми, черкащани, робимо своє місто кращим. І ми віримо, що це тільки початок. Робити добро приємно. Долучайтесь!