,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ взяв участь у Днях сталої енергії
Середа, 21 червня 2017 09:28

ЧДТУ взяв участь у Днях сталої енергії

ЧДТУ взяв участь у Днях сталої енергії

Черкаський державний технологічний університет долучився до міських заходів, які відбуваються у Черкасах протягом цього тижня і спрямовані на енергозбереження, що сприятиме розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя. Ініціювали проведення таких просвітницьких заходів у департаменті економіки та розвитку Черкаської міської ради. Дні сталої енергії організували в рамках Угоди мерів, яку  Черкаси підписали в березні 2012 року.

Загалом Європейський тиждень сталої енергетики започаткований ще в 2006 році за ініціативи Європейського Союзу. Відтоді в червні у всій Європі проходять заходи, спрямовані на поліпшення енергоефективності та збільшення використання відновленої енергії.

-      Тиждень сталої енергії у нашому місті та у містах Євросоюзу, насамперед, спрямований на виховання культури енергозбереження, - наголосив енергоменеджер Департаменту економіки і розвитку Черкаської міської ради Тимур Баштаєв. – Сьогодні впровадження альтернативних джерел енергії, безперечно, дає певний ефект, але якщо ми неправильно використовуватимемо енергоносії результат буде досить незначним.

Тимур Баштаєв вручив Черкаському державному технологічному університету Подяку від Черкаської міської ради за участь в Днях сталої енергії.

-      Черкаський державний технологічний університет завжди йде в ногу з науково-технічним прогресом, і ми залюбки долучаємося до всіх державних акцій та заходів, - зазначив проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ Валентин Лазуренко.  – Відтак, цього року наш університет започатковує нову традицію відзначати Дні сталої енергії, як це відбувається у європейських вищих навчальних закладах.

Представники бібліотеки та факультетів Черкаського державного технологічного університету, а саме: будівельного факультету, факультету економіки та управління, факультету електронних технологій та факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайнупредставили сучасні засоби результативного енергозбереження, зразки ефективного енергообладнання, відповідну літературу та особисті доробки.

Завітали на просвітницький захід і випускники ЧДТУ 2013 року: Антон Савицький, який  закінчив факультет комп'ютеризованих технологій машинобудування та Дмитро Чирва – випускник будівельного факультету. Нині юнаки успішно втілюють здобуті в ЧДТУ знання та навички, працюючи у черкаській компанії «Техноінком», що спеціалізується на виробництві технічного обладнання.  Колишні студенти технологічного вишу продемонстрували сучасне енергозберігаюче обладнання та заощадливі технології, впровадженням яких вони, на разі і займаються.

-     Навчально-науковий центр післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки ЧДТУ знаходить нові можливості та всебічно сприяє тому, аби науковці університету мали можливість демонструвати свої винаходи та розробки для поліпшення чистоти навколишнього середовища, енергозбереження та запровадження нових технологій для вироблення сталої енергії, - підкреслила директор Навчально-наукового центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки ЧДТУ Світлана Лишко. – Наш центр проводить переговори з міською та обласною радами, щоб ЧДТУ і надалі брав активну участь у таких заходах, та щоб науковці університету мали змогу показати свій потенціал.