,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Викладачі ЧДТУ проводили арт-терапію з бійцями АТО
Вівторок, 20 червня 2017 10:27

Викладачі ЧДТУ проводили арт-терапію з бійцями АТО

Викладачі ЧДТУ проводили арт-терапію з бійцями АТО

16 червня у Черкаському обласному художньому музеї відкрилась виставка робіт бійців АТО, з якими проводили арт-терапію викладачі Черкаського державного технологічного університету.

«Мистецтво жити. Світ очима воїна» - така експозиція художніх робіт бійців, учасників АТО, які проходили медико-психологічну реабілітацію у КЗ «Черкаський обласний госпіталь ветеранів війни» ЧОР, відкрилася у Черкасах.  

Засновником проекту і координатором занять арт-терапевтичного напряму став заслужений художник України, почесний професор ЧДТУ Віктор Афонін. Ізотерапію проводили: психолог Черкаського обласного госпіталю ветеранів війни Аліна Павлюківська, старші викладачі кафедри дизайну ЧДТУ Тетяна Куліш та Людмила Шилімова-Ганзенко, викладачі кафедри дизайну ЧДТУ Олександр Шепеньков та Олена Галицька, а також випускниця кафедри дизайну, нині молода мисткиня, Світлана Тихомирова.

У  30 заняттях з арт-терапії взяли участь 180 бійців АТО, які створили 250 художніх робіт.

Метою проекту, що відбувся за підтримки благодійного фонду «ЧАС НАДІЇ», стало  спрямування негативних переживань та емоцій бійців у творчість і художнє самовираження з метою зняття емоційного напруження, психологічного розвантаження та трансформації їх у новий позитивний досвід.