,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Міжнародному дню захисту дітей у ЧДТУ присвятили радіогазету
Четвер, 01 червня 2017 09:36

Міжнародному дню захисту дітей у ЧДТУ присвятили радіогазету

Міжнародному дню захисту дітей у ЧДТУ присвятили радіогазету

Спеціальний випуск радіогазети Черкаського державного технологічного університету було присвячено Міжнародному дню захисту дітей.

Це одне з найстаріших міжнародних свят, рішення про проведення якого було прийнято ще 1925 року в Женеві на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей.

27 вересня 1991 року для України набула чинності Конвенція Організації Об'єднаних Націй про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок, сприяти наданню їй відповідних можливостей для цього. Цією конвенцією також чітко визначено, що дитина має право на захист від фізичного та психічного насильства. Тож в  нашій країні на загальнодержавному рівні Міжнародний день захисту дітей підтримується усебічно. І це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, а значить — права сім'ї. Воно покликане нагадати дорослим про відповідальність за благополуччя і щастя дітей. Діти — це найдорожче багатство кожної людини. Вони – майбутнє держави, яке формується у сьогоденні. В них — надія на щасливе майбутнє наших сімей, всього українського роду.

Тож у цей день Черкаський державний технологічний університет також вітає усі черкаські родини, у яких зростає покоління майбутньої еліти нашої країни – і щиро зичить і дітям, і їх батькам миру, щасті і добра!