,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Роботи викладачів кафедри дизайну ЧДТУ експонують у художньому музеї
Вівторок, 23 травня 2017 11:24

Роботи викладачів кафедри дизайну ЧДТУ експонують у художньому музеї

Роботи викладачів кафедри дизайну ЧДТУ експонують у художньому музеї

18 травня у Черкаському обласному художньому музеї викрилася виставка робіт митців Черкащині «Кольори джазу», більшість яких – це роботи викладачів кафедри дизайну ЧДТУ та студентів. Куратори виставки - подружжя Афоніних:  почесний професор ЧДТУ Віктор Афонін та його дружина Лариса Шейх-Афоніна

Із теплими привітаннями на відкриття виставки завітав засновник джазових фестивалів на Черкащині Сергій Крашенінніков, якому сподобався власний образ, створений Віктором Афоніним  та Оленою Галицькою.

Зі словами подяки і привітанням до учасників виставки звернулася завідувач кафедри дизайну ЧДТУ Наталія  Романенко, яка підкреслила  значимість подібних заходів для  розвитку творчого мислення молоді та студентів.  

Молоді джазові виконавці супроводжували відкриття виставки класичними джазовими композиціями, що підкреслило аспект імпровізації, характерний як для музики в жанрі джаз, так і кольору в образній творчості.     

Своє розуміння джазу на виставці демонструє тридцять один автор. Серед них - викладачі Черкаського державного технологічного університету: заслужений художник України, професор Віктор Афонін, творчий тандем старших викладачів ЧДТУ, подружжя Шилімових  - Сергій та Людмила, Олександр Шепеньков, Тетяна Куліш, Олена Галицька, Григорій Малород, Владислав Тимошенко. Взяли участь у виставці зі своїм творчим баченням музики і кольору відомі черкаські художники Т.Сосуліна, С.Тихомирова, Т. Черевань, І.Самойленко. Фотомистецтво представлено роботами М.Мейти, А.Алабіної, В.Тимошенка та Я.Грузіненко. Джазові полі-ритми та імпровізації відтворені в оригінальних текстильних роботах Наталії Лавріненко, Ірини Піскун, Марії Степаненко та Тетяни Власенко – головного художника Запорізького театру Молоді. Окрему частину експозиції утворює серія дизайнерських плакатів студентів та викладачів ЧДТУ.

«Кольори джазу» стали справжньою присвятою талановитим музикантам,  святом Музики і Кольору.