,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся День кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій управління
Середа, 17 травня 2017 14:00

У ЧДТУ відбувся День кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій управління

У ЧДТУ відбувся День кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій управління

Кафедра комп’ютерних наук та інформаційних технологій управління ЧДТУ підхопила естафету Наукового марафону, аби підвести підсумки тієї роботи, яку здійснювала кафедра протягом останніх років, продемонструвати свої особливості та досягнення і розповісти про перспективи.

- Наша основна перспектива – це наша молодь, наше студентство, саме для них ми намагаємося працювати і в галузі науки, і в галузі освіти, і взагалі показувати приклад, як потрібно ставитися до життя, оскільки ви працюєте і будете жити в майбутньому  в інформаційному суспільстві, яке вимагає постійного розвитку не лише технологій, а й кожного з нас, –  наголосив у вступному слові завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій управління ЧДТУ Юрій Триус . - І де б ви не були, де б ви не працювали, ми прагнемо, аби ви здобули вміння навчатися, розвиватися, самовдосконалюватися під час навчання в нашому університеті.

Кафедра комп’ютерних наук та інформаційних технологій управління досить чисельна, до її складу входять 13 викладачів: доктори наук, професори,  кандидати наук, доценти, старші викладачі, асистенти та аспіранти. Кафедра має потужну науково-технічну базу, сучасне технічне і програмне забезпечення, необхідне для виконання навчальних планів і підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі інформаційних технологій. Навчальний процес із дисциплін професійної і практичної підготовки студентів здійснюється на базі трьох навчальних комп’ютерних лабораторій: нових інформаційних технологій; автоматизованих систем управління; системного аналізу та моделювання.

Переглянути фотоальбом у flickr

 

Сьогодні кафедра КНІТУ здійснює підготовку  фахівців за двома спеціальностями: комп’ютерні науки та інформаційні технології  і системний аналіз.  Тож, випускники кафедри КНІТУ покривають практично всі ІТ-спеціальності, які сьогодні існують.

Кафедра КНІТУ проводить серйозну наукову роботу з великим спектром наукових напрямків, серед яких моделювання складних систем, створення автоматизованих інформаційних систем, інформаційних технологій управління в різних галузях, таких як економіка, медицина, транспорт, освіта.

Колектив кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій управління постійно працює над удосконаленням навчального процесу, системи управління науково-дослідною діяльністю студентів, зміцненням матеріально-технічної бази і навчально-методичного забезпечення, що сприяє підвищенню рівня професійної та наукової підготовки випускників, їх конкурентоспроможності на ринку інтелектуальної праці в галузі інформаційних технологій.

- ІТ – технології – це та річ, яка вирішує майбутнє, як держави, родини, так і безпосередньо кожної особистості, – наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.– У стінах університету насамперед необхідно опанувати технологію навчання, адже навчання відбувається постійно та систематично. Тому, якщо ви приділятимете увагу розвитку та самоосвіті, то кар’єрний успіх вам гарантований.

Вагомі досягнення кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій управлінняспонукають до співпраці ІТ-компанії, які розробляють програми забезпечення для різних галузей народного господарства та інші відомі компанії та організації.

Відтак, під час Дня кафедри КНІТУ відбулося підписання Партнерського договору із ТОВ «Тріумф груп» та Договору з ТОВ «Доктор Елекс» на впровадження медичної інформаційної системи «Доктор Елекс» у Черкаському обласному перинатальному центрі.

Крім цього, на заході прозвучали щирі привітання від наукових установ, університетів-партнерів та випускників кафедри. Найкращі та найактивніші студенти, які брали участь в олімпіадах, конференціях, семінарах, днях студентської науки отримали відзнаки з рук ректора ЧДТУ Олега Григора. А декан факультету інформаційних технологій і систем ЧДТУ Ірина Трегубенко вручила грамоти кращим студентам спеціальностей 122 – комп’ютерні науки і 124 – системний аналіз за успіхи у науково-дослідній діяльності.

Загалом, День кафедри відзначився цікавою насиченою програмою, завдяки якій присутні не лише детально познайомилися з діяльністю кафедри, прослухали науково-популярні лекції «Про перспективні інформаційні технології» та «Про Інтернет речей», а й мали нагоду взяти участь у мобільній вікторині з основ комп’ютерних наук.