,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ пройшла презентація кафедри прикладної лінгвістики
Четвер, 11 травня 2017 09:01

ЧДТУ пройшла презентація кафедри прикладної лінгвістики

ЧДТУ пройшла презентація кафедри прикладної лінгвістики

У рамках Наукового марафону, що триває у Черкаському державному технологічному університеті, свої досягнення презентувала кафедра прикладної лінгвістики ЧДТУ.

Як влучно зазначив завідувач кафедри професор Ігор Лімборський, прикладна лінгвістика є унікальною галуззю, що поєднує вивчення мовознавства з багатьма іншими науками - педагогікою, психологією, соціологією, фізіологією, інформатикою, математикою та іншими. Подібний синтез наукових інтересів дозволяє готувати багатопрофільних фахівців. Знання, набуті за фахом «Прикладна лінгвістика», дозволяють випускникам працювати лінгвістом-програмістом, перекладачем-референтом,  інокореспондентом, менеджером-перекладачем та викладачем іноземних мов (англійська, німецька, французька).

Численні гості презентації із цікавістю слухали про роль та місце  прикладної лінгвістики у системі сучасного глобального світу, про значення цієї науки у особистісному розвитку студентів ЧДТУ, знайомилися із доробками та напрацюваннями колективу кафедри та її студентів. А, після розповіді про досягнення випускників кафедри, що успішно працюють по усьому світу, завідувач кафедри Ігор Лімборський вручив грамоти  студентам, що принесли найбільш вагомий внесок у проведення Днів студентської науки, що проходили у ЧДТУ.