,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відзначили День будівельного факультету
Середа, 26 квітня 2017 10:11

У ЧДТУ відзначили День будівельного факультету

У ЧДТУ відзначили День будівельного факультету

25 квітня свій день народження – а саме, 39-ту річницю - відзначав будівельний факультет Черкаського державного технологічного університету.

 

- Ми дуже горді із того, що готуємо настільки затребуваних і популярних на ринку праці фахівців, - зазначив у вітальному слові до колективу факультету та його студентів ректор ЧДТУ Олег Григор. -   Саме завдяки таким людям – висококваліфікованим, активним, свідомим, патріотичним - і відбувається розбудова та зростання нашої держави – вільної й незалежної  України.

Цього дня будівельний факультет ЧДТУ почув ще багато теплих слів – про його славну історію, про відомих випускників,  про досягнення минулого та майбутнього. Адже  будівельний факультет сьогодні – це потужний  навчально-науковий комплекс у складі шести кафедр.  Він готує висококваліфікованих фахівців з будівництва та цивільної інженерії, екології та охорони навколишнього середовища, хімічних технологій та водоочищення, і з геодезії та землеустрою.

Свою історію факультет веде із 1978 року, коли  Міністерством освіти і науки СРСР  було прийнято рішення про  виділення будівельного факультету зі складу загальнотехнічного факультету Київського інженерно-будівельного інституту. Саме тоді країна відчувала  величезну потребу у інженерах-будівельниках – і  вже  1979 року відбувся їх  перший випуск.

І сьогодні питання забезпечення кваліфікованими кадрами з технологічних спеціальностей стоїть для країни так само актуально – і Черкаський державний технологічний університет так само готовий готувати їх на сучасному високому рівні.