,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ – срібло Дивізіону «Київська Русь» Студентської баскетбольної ліги України
Вівторок, 25 квітня 2017 08:44

У ЧДТУ – срібло Дивізіону «Київська Русь» Студентської баскетбольної ліги України

У ЧДТУ – срібло Дивізіону «Київська Русь» Студентської баскетбольної ліги України

Днями у Києві пройшли матчі фінального етапу Дивізіону «Київська Русь» Студентської баскетбольної ліги України. У змаганнях серед чоловіків взяли участь 8 команд вишів України.

На початку змагань, за результатами жеребкування, по чотири баскетбольні команди сформували групу "А" та групу "Б"для наступного етапу СБЛУ:

Група А:

ЖДТУ (Житомир) – Житомирський державний технологічний університет

ЧНУ (Черкаси) – Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького

СПК КНТУ (Світловодськ) –  Світловодський політехнічний коледж Кіровоградського національного технічного університету «СПК КНТУ»

КНТЕУ (Київ)  СК «Меркурій-КНТЕУ» –  Київський національний торговельно-економічний університет 

 

Група Б:

НТУ КПІ (Київ) – Київський політехнічний університет

КДПУ (Кропивницький) – Кіровоградський державний педагогічний університет

НУФВСУ (Київ) – Національний університет фізичного виховання та спорту України

ЧДТУ (Черкаси) – Черкаський державний технологічний університет

 

Спочатку команди мали зіграти у своїх групах, а дві кращі - вийти у півфінал.

Перший етап змагань проходив у залі НУФВСУ, а вирішальні матчі команди  відіграли у СК «Меридіан».

Першого ігрового дня команда Черкаського державного технологічного університету у важкій і напруженій грі перемогла потужну команду Київського політехнічного інституту. Слід відзначити, що наші студенти відіграли 14-ти очкову різницю у ході гри і фінальний рахунок виявився 72-64 на користь ЧДТУ.

У матчі другого ігрового дня фінального етапу Дивізіону «Київська Русь» юнаки університету впевнено здобули перемогу з рахунком 68:39 над командою КДПУ, тим самим збільшивши свої шанси до виходу у наступний тур.

Пред наступною важливою грою у п'ятницю з командою  НУФВСУ (Київ) результати попередніх ігор були такими: НУФВСУ – КДПУ – 80:49;  НТУ КПІ – НУФВСУ – 76:61... 

Отже, у п'ятницю, 21квітня, у нашої команди «хет-трік» -  три перемоги поспіль у груповому етапі. Перемога ЧДТУ над студентами НУФВСУ з рахунком 81:76. Запекла гра тривала протягом усього матчу. Першу половину гри технарі програвали  8 очок, але, завдяки чудовій фізичній підготовці, змогли зібратися та переграти, вигравши вирішальну третю чверть та завершили четверту чверть із різницею "+13".

Найбільший вклад у перемогу ЧДТУ зробили – Дмитро Скапінцев (30 очок, 21 підбирання), Антон Пелипай (21 очко, 6 результативних передач), Дмитро Нагорний (20 очок, 9 підбирань), Нікіта Руслов (7 очок, 8 результативних передач).

Відтак, черкаські ВНЗ посіли перші місця в своїх рупах, а наступного дня на них чекали півфінальні ігри: зустріч команди ЧНУ з КПІ (м. Київ), і гра ЧДТУ з КНТЕУ (м. Київ).

У суботу, 22 квітня, дві черкаські  команди (ЧДТУ, ЧНУ) змогли перемогти своїх опонентів (ЧДТУ "+12") та підготуватися до зустрічі у фіналі  за 1-2 місце у спорткомплексі «Меридіан».  

У неділю, 23 квітня, під час фінальної зустрічі  в Києві, відбулося черкаське дербі, зійшлися дві команди з Черкас - ЧДТУ і ЧНУ. Гравці ЧНУ зі старту захопили лідерство, коли збірну повели за собою гравці супер-ліги «Черкаських мавп» Максим Мірошниченко та Олександр Кобець. У третій чверті команді ЧДТУ ледь не вдалося переломити хід гри (+10 за чверть), адже наші юнаки змогли наблизитися до своїх суперників завдяки відмінній грі бігмена Дмитра Скапінцева, який записав до свого активу вражаючі цифри статистики: 33 очки та 21 підбирань. 

Проте, провівши рівну останню чверть, команда ЧДТУ поступилас якоманді ЧНУ з рахунком 110:114 (38:29; 32:28;  19:29; 25:24) та посіла почесне ІІ місце у  Дивізіоні  «Київська Русь» СБЛ.

Найкращим гравцем команди визнано Дмитра Скапінцева, а найкращим снайпером - капітана нашої команди Нікіту Руслова

Таким чином, збірна ЧДТУ виборала право брати участь у змаганнях ІІІ етапу  Студентської баскетбольної ліги України.

Вітаємо нашу команду та бажаємо хлопцям нових перемог!