,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студентська конференція відбулась у ЧДТУ
Четвер, 20 квітня 2017 10:24

Студентська конференція відбулась у ЧДТУ

Студентська конференція відбулась у ЧДТУ

У рамках наукового марафону, кафедра автомобілів та технологій їх експлуатації Черкаського державного технологічного університету провела студентську конференцію.

На ній було представлено роботи студентів, такі  як «Екологічність сучасних автомобільних двигунів», «Способи оцінки гальмівних систем», «Альтернативні палива двигунів внутрішнього згорання і перспективи їх використання», «Методи та устаткування для перевірки гальмівної системи автомобілів» тощо.

Як відомо,  випускники кафедри успішно працевлаштовуються у галузі автомобілебудування та на фірмових сервісних центрах технічного обслуговування автомобілів, автопідприємствах різної форми власності. Кафедра готує інженерів-конструкторів та виробників автомобілів - і має замовлення  від ПАТ «Черкаський автобус» та корпорації «Богдан»,  дочірнього підприємства № 2 Луцького автомобілебудівного заводу, Черкаського автоскладального заводу із виробництва вантажних автомобілів, тощо.

Друга спеціалізація, за якою кафедра готує фахівців автотранспорту – сервісне обслуговування автомобілів. У Черкасах та Черкаській області потужно будуються і працюють фірмові та дилерські центри з продажу та сервісного обслуговування легкових та вантажних автомобілів. Це фірма «Мажар», що спеціалізується на автомобілях японського виробництва, фірма «Бурос» - спеціалізується на автомобілях німецьких виробників, фірма «Спецторг», що спеціалізується на тягачах Рено, Вольво, Ман, Сканія та інші.

Третя спеціалізація підготовки фахівців – інженери авторемонтного виробництва. Такі спеціалісти потрібні на Черкаському заводі «Техновоєнсервіс», що спеціалізується на ремонті військових автомобілів.

Крім того, на кафедрі автомобілів та технологій їх експлуатації виконуються науково-дослідні роботи за державним та галузевим замовленням: «Розробка прогресивних технологій виготовлення та відновлення деталей автомобілів підвищеної прохідності»; «Підвищення техніко-економічних показників дизельних двигунів, що працюють на біопаливі»; «Дослідження робочих процесів у дизельних двигунах при використанні альтернативного біологічного палива»; «Розробка прогресивних технологій виготовлення деталей термосилового навантаження з захисними покриттями для гібридних автомобілів»; «Підвищення екологічних та техніко-економічних показників дизельних двигунів шляхом комбінованої активації палива»; «Розробка технології отримання біогазу та його використання в дизельних двигунах».