,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Баскетболісти ЧДТУ здобули перемогу в XV Універсіаді Черкаської області
Понеділок, 10 квітня 2017 09:38

Баскетболісти ЧДТУ здобули перемогу в XV Універсіаді Черкаської області

Баскетболісти ЧДТУ здобули перемогу в XV Універсіаді Черкаської області

Днями відбулися змагання з баскетболу 3х3 серед жінок та чоловіків за програмою ХV Універсіади Черкаської області серед вищих навчальних закладів типу: університети, інститути, які зібрали вісімнадцять баскетбольних команд Черкащини:  Уманського державного педагогічного університету, Уманського національного університету садівництва, Черкаського державного технологічного університету,  Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького,  Черкаської медичної академії,  Черкаського інституту ДВНЗ «Університетбанківської справи» та Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

За сприяння ректора Черкаського державного технологічного університету Олега Григора  баскетбольні баталії проходили у спортивній залі корпусу №2 ЧДТУ.

На відкритті Універсіади Олег Григор  привітав усіх учасників із черговим етапом змагань ХVУніверсіади Черкаської області серед вищих навчальних закладів та побажав лише позитивних емоцій і яскравих перемог.

-       Сьогодні вперше проводяться змагання з баскетболу 3х3 серед вишів,- зазначила начальник Черкаського обласного відділення комітету з  фізичного виховання та спорту Антоніна Саприкіна. -  Вже влітку переможці турніру представлятимуть Черкаську область на ХІІІ літній Універсіаді України.

На заході були присутні проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко, проректор Микола Куницький, завідувач кафедри фізичного та здоров’я людини Василь Загородній, голова спортклубу, доцент  Лариса Ярославська та представники інших вишів.

Змагання проходили на двох ігрових майданчиках за підгрупами, як у жінок, так і у чоловіків. У змаганнях серед жінок брали участь вісім команд.

За жеребкуванням наша жіноча збірна потрапила до групи №1, до якої ще увійшли збірні команди Черкаського національного університету, Уманського державного педагогічного університету та Черкаського інституту пожежної безпеки. Виборовши у своїй підгрупі перше місце дівчата ЧДТУ забезпечили собі путівку у фінал, де продемонстрували найкращу технічну і фізичну підготовку та перемогли збірну команду Уманського національного університету садівництва з рахунком 10:4. У результаті спортивних змагань жіноча команда Черкаського державного технологічного університету посіла І місце.

У чоловічих баталіях брали участь десять команд із семи вишів області. Дві команди представляли наш університет. На жаль, збірна команда «ЧДТУ-2» не змогла потрапити до четвірки найкращих, а команда «ЧДТУ-1» у запеклій боротьбі поступилася баскетболістам Уманського національного університету садівництва та посіла ІІІ місце, поступившись збірним ЧНУ і  ЧННІ ДВНЗ «Університетбанківської справи».

За підсумками змагань збірні команди вищих навчальних закладів розташувались на п'єдесталі пошани таким чином:

-       серед жінок:

 І  місце - команда Черкаського державного технологічного університету;

ІІ  місце – команда Уманського національного університету садівництва;

ІІІ місце - команда Уманського державного педагогічного університету,

 

-       серед чоловіків:

 І  місце -команда Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького;

ІІ  місце – команда ЧННІ ДВНЗ «Університетбанківської справи»;

ІІІ місце- команда Черкаського державного технологічного університету.

 

В організації та проведенні змагань брали участь завідувач кафедри фізичного та здоров’я людини Василь Загородній, доцент кафедри ФВЗЛ  Лариса Ярославська, старший викладач кафедри СКС Костянтин Рудаков.

Готували команди ЧДТУ до змагань  тренери – доцент Лариса Ярославська і Володимир Ярославський та старший викладач Костянтин Рудаков.

Вітаємо наших переможців та бажаємо підкорення нових спортивних вершин:

-       жіночу команду:

Литвин Анну (гр.ДЗ-31, ФКТМД);  Сєрову Дар’ю (ВПС-52, ФКТМД), Мудріцьку Ольгу  (гр.ПЛ-51, ЛФ),    Гусеву Наталію  (гр. ТБВ-54, ФХТСО).

-       чоловічу команду:

Руслова Микиту (гр. М-42, ФЕУ); Нагорного Дмитра (гр. МЕ-163, ФЕУ); Рунцо Івана (магістр МЕ, ФЕУ); Калініченка Артема (гр. СКС-127, ФІТІС).