,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Свої здобутки презентувала кафедра екології ЧДТУ
Четвер, 06 квітня 2017 11:00

Свої здобутки презентувала кафедра екології ЧДТУ

Свої здобутки презентувала кафедра екології ЧДТУ

Перейнявши естафету наукового марафону, присвяченого 57- річчю Черкаського державного технологічного університету, 5 квітня свої досягнення презентувала кафедра екології будівельного факультету

Захід розпочався презентацією основних напрямків науково-дослідної роботи кафедри, до яких залучені студенти спеціальності «Екологія». Такі як  експериментальні дослідження та комплексна оцінка екологічного стану річок Черкаської області, дослідження якості ґрунтів з поєднанням сучасних геоінформаційних технологій, розробка системи біоіндикаційних досліджень стану екосистем, моніторинг впливу промислових виробництв на довкілля.

-       Наступного року наша кафедра святкуватиме ювілей – 20 років з дня її заснування. За весь час діяльності кафедри вона отримала безліч різноманітних здобутків, - наголошує завідувач кафедри екології Олена Хоменко.  – Сьогодні, у рамках наукового марафону,  було презентовано виставку студентських робіт за тематикою «Друге життя відходам». Також, до уваги учасників марафону, ми запропонували результати наукових досліджень студентів-переможців Всеукраїнських наукових конкурсів.

Переглянути фотогалерею у Flickr

 

Ректор університету Олег Григор відзначив наукові досягнення студентів-екологів. Він урочисто привітав переможців та учасників Всеукраїнських конкурсів студентських наукових проектів за галузями знань «Техногенна безпека» та «Екологія та екологічна безпека», які посіли призові місця.

Я спостерігаю за кафедрою екології досить давно. І трохи навіть заздрив саме студентам цієї кафедри, адже в них - і польові дослідження, і різноманітні поїздки, і цікаві ініціативи із охорони довкілля. Дуже приємно, що колектив кафедри передає своїм студентам кращі її здобутки, - зазначив Олег Григор, - Сьогодні я вручив дипломи, а вони у студентів цієї спеціальності щорічно. І я з гордістю можу сказати, що тут - найкращі студенти. Вони не лише гідно виявляють себе під час навчання, але і після закінчення університету показують себе висококваліфікованими фахівцями.