,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся день кафедри «Інформаційних технологій проектування»
Вівторок, 04 квітня 2017 13:18

У ЧДТУ відбувся день кафедри «Інформаційних технологій проектування»

У ЧДТУ відбувся день кафедри «Інформаційних технологій проектування»

Кафедра «Інформаційних технологій проектування» відзначила свій день у межах Наукового марафону ЧДТУ.

Двадцять студентів 1-5 курсів, які взяли участь у днях студентської науки, представили свої доповіді про сучасні розробки в області інформаційних технологій. За результатами студентських наукових робіт та презентацій визначено переможців, які посіли три почесні місця. Беззаперечну перемогу отримала студентка четвертого курсу ІТП-133 Олександра Нечипоренко за роботу «IOS-додаток для моніторингу преси». Друге місце розділили Данило Удалов, магістр МІТП-1603, з доповіддю на тему «Корпоративна мережа Смілянського заводу» та третьокурсниця ІТП-143 Марія Сампір із презентацією Блогу на Rubyon Rails. На почесному третьому місці опинилися аж троє студентів: магістр МІТП-1603 Валентин Конопля з працею «Автоматизована інформаційна система моніторингу кіберспортивних досягнень» та четвертокурсниці ІТП-133 Руслана Орбідан і Альбіна Левчик з доповідями на тему «Візуалізація пошуку найкоротшого шляху за допомогою алгоритму Дейкстри» та «3D візуалізація знаходження найкоротшого шляху пересування короля по шахівниці».

Уже майже 10 років кафедра інформаційних технологій проектування здійснює підготовку бакалаврів  та магістрів за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» зі спеціалізацією  «Інформаційні технології проектування». Під час презентації кафедри було озвучено багато цікавої та корисної інформації. Основним змістом роботи кафедри є застосування сучасних комп’ютерних технологій, а саме математичного моделювання, 3D проектування розподілених систем, комп’ютерних мереж, експертних систем та систем прийняття рішень, мультимедійних інформаційних технологій, інформаційних ресурсів Internet на всіх етапах проектування і розробки нових об’єктів і процесів та підготовки конструкторської і керівної документації.

Крім того, було презентовано нову спеціальність «Управління ІТ-проектами».  Науковий керівник, професор кафедри інформаційних технологій проектування Тетяна Олександрівна   Прокопенко разом зі своїми студентами представили проект, що ілюстрував основні етапи розробки ІТ-проекту.

До того ж, усі бажаючі мали нагоду спробувати себе в розв’язані ребусів, пов’язаних з ІТ-технологіями та інтелектуальних задач,  пройти тест на визначення темпераменту людини, пограти у гру «Alias», поспілкуватися в чаті зі штучним інтелектом у режимі реального часу та попрактикувати командну взаємопідтримку та прийняття групового рішення під час дискусії «Аварія яхти».

Варто окремо відзначити ведучих заходу, студентів третього курсу Олега Гевка, Романа Пряху та  Дем'яна Калінчука, а також подякувати колективу кафедри інформаційних технологій проектування та всім учасникам заходу.