,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ взяли участь в обласній виставці педагогічних технологій «Профтехосвіта Черкащини - 2017»
Вівторок, 04 квітня 2017 09:52

Представники ЧДТУ взяли участь в обласній виставці педагогічних технологій «Профтехосвіта Черкащини - 2017»

Представники ЧДТУ взяли участь в обласній виставці педагогічних технологій «Профтехосвіта Черкащини - 2017»

Днями у «Черкаському професійному ліцеї» у рамках обласної виставки педагогічних технологій «Профтехосвіта Черкащини - 2017» доцент кафедри Інформаційної безпеки та комп’ютерної інженерії Черкаського державного технологічного університету Ірина Федотова-Півень провела  навчання для педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів. 

Цього разу основну увагу приділили темі «Інформаційні технології – міст між сучасним викладачем та молоддю».

Під час заходу детально розглянули можливості ІТ покращити й інтенсифікувати освітній процес. Змістовний виступ та дискусія довели, що  взаємодія сучасного викладача з молоддю через ІТ дає можливості реалізувати досягнення багатьох навчальних цілей.  Наприклад, за сприяння ІТ ефективно розвиваються наочно-дієвий, наочно-образний, інтуїтивний, творчий, теоретичний та інші види мислення. Крім цього, за рахунок використання можливостей комп'ютерної графіки та технології Мультимедіа відбувається естетичне виховання, розвиваються  комунікативні здібності. За допомогою комп'ютерних ігор, орієнтованих на оптимізацію діяльності з прийняття рішення, формуються уміння приймати оптимальне рішення або пропонувати варіанти виходу зі складної ситуації. У той же час, за рахунок реалізації можливостей комп'ютерного моделювання чи використання устаткування, що сполучається з ЕОМ,   розвиваються уміння здійснювати експериментально-дослідницьку діяльність.  А, наприклад, за рахунок використання інтегрованих користувальницьких пакетів, різних графічних і музичних редакторів, формується інформаційна культура та уміння здійснювати обробку інформації.

Виступ перейшов у цікавий і пізнавальний диспут, у результаті якого було запропоновано в рамках співпраці кафедри інформаційної безпеки та комп’ютерної інженерії ЧДТУ з навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Черкаській області запровадити майстер-класи для викладачів професійно-технічних закладів із використання відповідних програмних пакетів в освітньому процесі. До того ж, виникла пропозиція зробити можливим вступ випускників професійно-технічних училищ міста Черкаси до Черкаського державного технологічного університету на відповідні спеціальності без обов’язкової здачі ЗНО, а за спеціальними іспитами. Про таку нагоду заохочення молоді до навчання у Черкаському державному технологічному університеті та у рамках безперервного навчального процесу було вирішено подати розширену петицію в Міністерство освіти і науки України.