,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відзначили Всесвітній день води
Четвер, 23 березня 2017 13:45

У ЧДТУ відзначили Всесвітній день води

У ЧДТУ відзначили Всесвітній день води

До Всесвітнього дня води в Черкаському державному технологічному університеті відбувся круглий стіл ініційований Черкаською обласною організацією «Всеукраїнська екологічна ліга», ЧДТУ і Управлінням екології та природних ресурсів Черкаської облдержадміністрації.

З давніх-давен люди шанобливо ставилися до річок, озер, криниць, джерел, адже усвідомлювали, що вода – це життя на Землі. Сьогодні великою проблемою є погіршення екологічного стану природного середовища, і  далеко не останню роль у цьому відіграє людський фактор.

Про нинішній стан водних ресурсів та найактуальніші питання водних ресурсів і йшлося на засіданні круглого столу.

Студенти ЧДТУ мали унікальну нагоду пройти стажування закордоном і вони залюбки поділилися з присутніми отриманими знаннями та враженнями. Неймовірно цікавими та пізнавальними були презентації стосовно водопідготовки на Шрі-Ланці та водоочистки в Норвегії. А розширена доповідь аспіранта Вармінсько-Мазурського університету Марлени Скробіш про забезпечення якісною питною водою у Польщі змусила замислитись про нагальні проблеми питної води у нашій країні. У продовження теми студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Наталія Ярошенко підняла питання охорони середніх річок на прикладі річки Тясмин.

В свою чергу представники влади, зокрема Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаського регіонального управління водних ресурсів, Державної екологічної інспекції у Черкаській області, Головних управлінь Держгеокадастру та  Держпродспоживслужби навели приклади статистичних даних та поінформували про нинішній стан водних ресурсів Черкащини та про заходи, які проводяться в області для покращення їх стану.

У ході презентацій і виступів велася конструктивна дискусія, де кожен міг висловити свою думку та запропонувати власне бачення вирішення тієї чи іншої проблеми. 

Галерея зображень