,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Свою 57 річницю ЧДТУ відзначив підписанням угод із найбільшими працедавцями регіону
Середа, 15 березня 2017 15:31

Свою 57 річницю ЧДТУ відзначив підписанням угод із найбільшими працедавцями регіону

Свою 57 річницю  ЧДТУ відзначив підписанням угод із найбільшими працедавцями регіону

15 березня Черкаський державний технологічний університет святкував 57 років із дня заснування одного із провідних вишів регіону.

 

Із цією вагомою датою університет привітали керівники Черкащини та обласного центру, найбільші працедавці регіону, керівники освітньої галузі  міста та області.

- Я радий привітати із цією знаменною подією свій рідний університет. Гордий тим, що він довгі роки залишається флагманом технологічної освіти України, - наголосив перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, що першим привітав ЧДТУ із днем народження університету.

- Черкаський державний технологічний університет створено у 1960 році. Від Черкаського загальнотехнічного факультету Київського технологічного інституту харчової промисловості ми пройшли довгий шлях до самостійного, державного, одного з провідних технологічних вищих навчальних закладів України. За ці роки університет сконцентрував  потужний  науково-технічний  потенціал  і  висококваліфіковані  кадри, - зазначив ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор. - ЧДТУ сьогодні – це 7 факультетів (до складу яких входить 40 кафедр), що здійснюють підготовку за 35 спеціальностями та 44 освітніми програмами освітнього ступеня бакалавр та 29 спеціальностями і 43 освітніми програмами освітнього ступеня магістр. Сьогодні ми плануємо створення на базі університету потужного освітнього кластеру, активізацію роботи з навчальними закладами та роботодавцями регіону. Головним орієнтиром для нас завжди залишаються  шляхи підвищення  конкурентоздатності наших випускників на ринку праці.

Переглянути фотоальбом у Flickr

 

 

- Для мене показником успішності вишу є  число випускників черкаських шкіл, що стали його студентами, тож про ЧДТУ я можу сказати лише, що пишаюся вашими успіхами, -  констатував директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради  Ігор Волошин.

Урочистості із нагоди 57-річчя одного із провідних технологічних вишів України  проходили нетрадиційно – у цей день університет  підписав ряд угод про співпрацю із провідними працедавцями регіону та організаціями, що розвивають ринок праці Черкащини. Зокрема – із Черкаським обласним об’єднанням організацій роботодавців (голова – Борис Райков), холдингом «Сатурн» (представник холдингу Михайло Додонов – директор товариства з обмеженою відповідальністю «Купава груп»), ПАТ «Графія Україна» (начальник відділу по роботі з персоналом Ірина Романюк), Громадською  Спілкою  «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» (почесний голова правління Олександр Турченяк та директор Євген Глєбов), Товариством із обмеженою відповідальністю «Проектно-будівельна  компанія Агропроект» (керівник В’ячеслав  Жигайло), Черкаським регіональним управлінням Укрсіббанку(начальник Володимир Середа), тощо.

Як підкреслив голова Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців Борис Райков, сьогодні вкрай важливо, аби виробництво тримало тісний зв'язок із наукою, забезпечуючи появу кваліфікованих кадрів та впровадження новацій для розвитку економіки регіону.

- А ми й надалі готові забезпечувати роботою випускників, яких готує ЧДТУ, - констатував Борис Райков.

Цього урочистого для ЧДТУ дня відбулося і підписання угоди щодо впровадження на базі університету навчального проекту від компанії Allbau Software GmbH (Олбау Софтвеа ДжіемвіЕйч),  офіційного партнера концерну Nemetschek Group (Німечек Груп) в Україні, яку представляв директор компанії Allbau Software GmbH Nemetschek Group Юрій Смірнов.

 Зокрема, для студентів будівельного факультету ЧДТУ вкрай корисним стане опанувати новітнє програмне забезпечення, що дає можливості отримати повну інформацію про об’єкт будівництва – від ескізу до проектної документації, і навіть прорахувати попередню вартість об’єкту. Такий проект доповнить ряд системних ініціатив ЧДТУ щодо підвищення конкурентоспроможності випускників на ринку праці.  Як зазначив почесний голова правління Громадської  Спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» (партнера Nemetschek Group) Олександр Турченяк, сьогодні саме міжнародне партнерство із провідними компаніями світу є міцним підґрунтям для сучасного розвитку української вищої освіти.

У цей день у ЧДТУ оголосили про старт Наукового марафону, що популяризуватиме досягнення університету і дасть можливість його факультетам і кафедрам продемонструвати свій потенціал та  наукові напрацювання.

Іншою цікавою ініціативою стануть «уроки ЧДТУ» у школах регіону – це нова форма   співпраці університету із загальноосвітніми навчальними закладами, учні яких отримають шанс  ще за шкільними партами дізнатися більше про професії, які вони можуть здобути у майбутньому. Відповідну угоду про співпрацю ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор підписав із директором черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 32 Іриною  Овчаренко.