,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорили актуальні питання екологічної політики на Черкащині
Середа, 01 березня 2017 13:05

У ЧДТУ обговорили актуальні питання екологічної політики на Черкащині

У ЧДТУ обговорили актуальні питання екологічної політики на Черкащині

На базі Черкаського державного технологічного університету 28 лютого відбувся круглий стіл на тему «Реалізація державної екологічної політики в області: стан справ, проблеми, перспективи».

У заході взяли участь перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль,   перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко, начальник управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА Олена Звягінцева, представники структурних підрозділів Черкаської ОДА, територіальних міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в області, громадських організацій екологічного спрямування та, власне, ЧДТУ.

Черкаський державний технологічний університет завжди стоїть на боці екологічного захисту нашого міста, – наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор. – Сподіваюся, що під час фахової дискусії прозвучать слушні пропозиції, які посприяють вирішенню нагальних екологічних питань, адже всі ми хочемо жити в екологічно чистому місті.

 

Я хочу подякувати Черкаському державному технологічному університету та Черкаській обласній організації Всеукраїнської екологічної  ліги  за те, що виступили з ініціативою проведення такого круглого столу, –  зазначив у вступному слові перший заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Коваль. – Сьогоднішній круглий стіл покликаний для обговорення низки нагальних питань та напрацювання спільних пропозицій стосовно ефективного вирішення актуальних екологічних проблем Черкащини.

 

План реалізації Стратегії розвитку Черкаської області до 2020 року включає в себе надзвичайно важливу в наш час програму «Екологічної безпеки та збереження довкілля».

Безпечне та чисте довкілля є однією з ключових умов здорового, активного та довгого життя людини. Для забезпечення екологічної безпеки на території Черкаської області мають бути створені відповідні умови для підтримки стану довкілля за всіма його компонентами: повітря, водні та земельні ресурси. Однією з першочергових засад для досягнення успіху в цьому напрямку є усвідомлення населенням області важливості питань у сфері охорони навколишнього природного середовища, адже екологічна культура є визначальним чинником, від якого залежить успіх заходів з поліпшення стану навколишнього середовища.

Учасники круглого столу досконало обговорили пріоритетні завдання, які  наразі постали і перед владою і перед суспільством. Зокрема йшлося про розвиток природно-заповідного фонду, очищення території області від пестицидів, вирішення ситуації з твердими побутовими відходами та зменшення рівня забруднення водних об’єктів області та атмосферного повітря.