,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Керівництво ЧДТУ та компанії «Гідросила Груп» обговорили перспективи впровадження дуальної освіти
Понеділок, 27 лютого 2017 09:46

Керівництво ЧДТУ та компанії «Гідросила Груп» обговорили перспективи впровадження дуальної освіти

Керівництво ЧДТУ та компанії «Гідросила Груп» обговорили перспективи впровадження дуальної освіти

Черкаський державний технологічний університет відвідали представники одного із найбільших підприємств України – промислового гіганта машинобудування компанії «Гідросила Груп», до складу якої входять 5 заводів.

- Ми переконані у тому, що вища освіта сьогодні повинна чутливо реагувати на виклики часу і готувати фахівців, реально затребуваних на ринку праці,- зауважив ректор ЧДТУ Олег Григор під час зустрічі із гостями університету. – Сучасна освіта повинна відповідати вимогам сучасного виробництва – і саме таких фахівців ми і намагаємось готувати сьогодні.

За словам директора з персоналу компанії «Гідросила Груп» Олени Осауленко, - наразі підприємство працює над вдосконаленням, на законодавчому рівні, існуючих  стандартів підготовки фахівців і має велику зацікавленість у впровадженні в українських вишах дуальної освіти, головною особливістю якої є тісний взаємозв'язок між підприємствами та університетською підготовкою молодих кадрів.

- Ми зацікавлені у тому, аби на підприємство приходили спеціалісти з високою фаховою підготовкою, що зможуть працювати без перенавчання, на що за умов стрімкого розвитку сучасної економіки просто немає часу, -  зазначив начальник  навчального центру компанії «Гідросила Груп» Володимир Кравцов.

Обговоривши із керівництвом ЧДТУ можливості впровадження дуальної освіти, гості із Кропивницького ознайомились із навчально-виробничою базою університету.

- Гості запросили ЧДТУ до участі у Національній агропромисловій виставці «Agro Expo», в рамках якої відбудеться тематичний форум «Освіта і наука», де ЧДТУ зможе вкотре презентувати себе як один із провідних технологічних вишів України, - зазначила  директор Навчально-наукового центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки ЧДТУ Світлана Лишко.