,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти ЧДТУ зустрілися з представниками Черкаського об’єднаного міського військового комісаріату
Четвер, 23 лютого 2017 17:58

Студенти ЧДТУ зустрілися з представниками Черкаського об’єднаного міського військового комісаріату

Студенти ЧДТУ зустрілися з представниками Черкаського об’єднаного міського військового комісаріату

Сьогодні молодь надзвичайно хвилюють питання проходження строкової військової служби. Під впливом батьків, родичів, друзів та знайомих молоді люди вагаються прийняти правильнее рішення та губляться в розмаїтті, нерідко, суб’єктивної інформації, лякаючись звернутися за консультацією до фахівців та обходячи військомат десятою дорогою.

Саме для того, щоб розставити всі крапки над «і» та надати вичерпні відповіді на болючі питання згідно з чиним законодавством і завітали представники Черкаського ОМВК  до освітнього вишу. 

-Одним із базових законів у повсякденній діяльностівійськового комісаріату є  Закон України «Про військовий обов'язок і військову службу», - наголосив на початку своєї промови заступник комісара Черкаського об’єднаного міського військового комісаріату Олександр Шиш. – Відповідно до законодавства чітко визначаються права і обов’язки призовників.  На  жаль, дуже багато призовників починають знайомство із законодавством з переліку своїх прав, не звертаючи належної уваги на обов’язки. Саме через неповну обізнаність із буквою закону і виникають певні непорозуміння у період призовної кампанії.

 

З 2016 року призовна кампанія проводилась відповідно до змін та нововведень, регламентованих чинним законодавством України. Зокрема, змінився призовний вік на строкову службу. Якщо раніше призивали хлопців від 18 до 25 років, то відтепер тих, кому виповнилося 20, але не більше 27 років.

Студенти активно цікавилися особливостями строкової військової служби, піднімали питання відстрочки від призову та прийняття на військову службу за контрактом, торкнулися навіть не досить поширеного виду альтернативної військової служби. Під час живого діалогу з молоддю Олександр Шиш посилався як на власний досвід так і на чинне законодавство, не ігноруючи жодного запитання.