,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти та викладачі ЧДТУ відвідали експозицію «За волю, за кращу долю… Третя річниця Майдану»
Четвер, 23 лютого 2017 13:21

Студенти та викладачі ЧДТУ відвідали експозицію «За волю, за кращу долю… Третя річниця Майдану»

Студенти та викладачі ЧДТУ відвідали експозицію «За волю, за кращу долю… Третя річниця Майдану»

21 лютого студенти та викладачі Черкаського державного технологічного університету взяли участь у соціально-мистецькому проекті «За Волю, за кращу Долю… Третя річниця Майдану», організованому працівниками Черкаського державного художнього музею.

           В рамках проекту учасники заходу відвідали фотовиставку, на якій представлено фото- та відеоматеріали хроніки подій на Майдані, зроблені безпосередньо їх учасниками, починаючи з мирного протесту на Майдані Незалежності й закінчуючи розстрілами на вулиці Університетській. Також в експозицію включені фото з черкаського Майдану та протистояння біля приміщення Черкаської обласної державної адміністрації. Ключовою віссю фотопроекту є презентація портретів Героїв Небесної Сотні, які загинули впродовж грудня 2013-лютого 2014 років під час протистояння із силовиками у центрі Києва. Фотопроект доповнюють інсталяції з артефактів Майдану та виставка портретів «Люди Свободи: гаранти незалежності», представлена Українським інститутом національної пам’яті спільно з Галузевим державним архівом Служби Безпеки України та Центром досліджень визвольного руху.

           Також увазі учасників заходу представлено художню виставку, центральним сюжетом якої є демонстрація портретів Героїв Небесної Сотні з Черкащини. У загальну канву входить спеціальний проект Народного художника України, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка Миколи Бабака (м. Черкаси) та Народного художника України, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка Євгена Матвєєва (м. Київ) – «Жертвопринесення».

           На завершення заходу студентам та викладачам ЧДТУ продемонстровано фільм Євгена Козака «Голос мовчання», який ґрунтується на фотоматеріалах з Майдану.