,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У День відкритих дверей у ЧДТУ відбувся унікальний квест професій
Понеділок, 20 лютого 2017 09:24

У День відкритих дверей у ЧДТУ відбувся унікальний квест професій

У День відкритих дверей у ЧДТУ відбувся унікальний квест професій

У суботу, 18 лютого, Черкаський державний технологічний університет гостинно відчинив двері для потенційних абітурієнтів. День відкритих дверей – це не тільки урочистий захід, а й прийняття відповідального рішення, від якого залежатиме професійне майбутнє молоді.

-         Черкаський державний технологічний університет має багату історію, але наше першочергове завдання - продовжувати творити історію майбутнього, - наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. – У стінах нашого вишу ви не лише здобудете глибокі знання та гідну освіту, а й необхідне підґрунтя для розвитку особистості та можливість самовдосконалення.

День відкритих дверей у ЧДТУ проходив оригінально і креативно: абітурієнти одержали змогу відвідати різноманітні квест-кімнати, взяти участь у майстер-класах, вікторинах, інтелектуальних іграх, виконати цікаві завдання, відвідати факультети, поспілкуватися з викладачами та студентами та отримати від фахівців вичерпні відповіді на хвилюючі питання.

Протягом заходу всі гості мали унікальну нагоду на власні очі побачити справжнє студентське життя та відчути себе частиною великої університетської родини.

Дивитись фотоальбом у Flickr

 

Про студентське самоврядування майбутнім абітурієнтам розповіла голова Студентської ради ЧДТУ Альона Бойко.

-         Студентські роки  –  найважливіші для будь-якої людини. Якщо ви - активна особистість і любите саморозвиток, то саме у ЧДТУ ви зможете брати участь у різноманітних заходах, флешмобах, концертах. У нас є «Green cafe» - місце, де студенти можуть провести свій вільний час, підготуватися до пар. Саме у цьому кафе працюють літературний та дебатний клуби. Якщо ви активно займаєтеся спортом, у нашому університеті діють різноманітні спортивні секції, - розповіла  Альона Бойко. - Для студентів з інших міст є гуртожитки, просто поруч з університетом. Адміністрація та Студенська рада ЧДТУ постійно перевіряє їх стан, реагує на усі потреби студентів, тому умови проживання студентів гідні. Тож можу лише звернутися до майбутніх абітурієнтів: робіть правильний вибір, не сумнівайтеся в власних силах, обирайте успішне майбутнє, а ми вам в цьому обов’язково допоможемо!

- Сьогодні підвищений попит саме на наших висококваліфікованих фахівців із проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління - оскільки в Черкаській області лише одна кафедра готує таких спеціалістів, - зазначив доцент кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління ЧДТУ Юрій Юрченко.  - На будь-якому підприємстві існує потреба в інженерах-конструкторах та в інженерах-технологах, які можуть, використовуючи сучасні комп’ютерні технології, створювати, виготовляти конструкції та якісно займатися ремонтом. Представники підприємств регулярно звертаються до нас за фахівцями, отже ми можемо гарантувати стовідсоткове працевлаштування випускникам нашої кафедри.

Серед нових спеціальностей, що пропонує університет, з’явилася «політична філософія». Майбутні абітурієнти не приховують вражень.

-         Я вже зробив свій вибір на користь спеціальності «політична філософія», - ділиться майбутній випускник черкаської школи №32 Євгеній Красносельський, - Така спеціалізація в місті Черкаси з’явилася вперше, що дуже тішить. Я філософією захоплююся вже дуже давно, а саме політичний її напрям дуже цікавий - адже саме таких кваліфікованих фахівців дуже не вистачає не лише нашому місту, але і всій Україні.

Завідувач кафедри філософських і політичних наук Анжела Бойко переконана у важливості нової спеціальності, адже її нове призначення – формувати інтелектуальну еліту в нашому суспільстві.

-         Ми орієнтуємось на соціальні технології, тому дуже важливо, що напрям започатковується саме у технологічному університеті. Наше завдання - за 4 роки бакалаврату і за два роки магістратури сформувати прошарок думаючої і активної молоді. Сьогодні у нас є можливість надавати освіту не лише у стінах нашого університету, але і за його межами. ЧДТУ має домовленості щодо подвійного диплому з гуманітарними спеціальностями у вишах Польщі. Ця домовленість є достатньо фінансово доступною для Черкащини. Студенти після третього курсу зможуть пройти стажування в Європарламенті (м.Страсбург) - і саме такий рівень, європейського політика так необхідний не лише нашому регіону, але й усій країні, - розповіла Анжела Іванівна.

Це не єдина нова спеціальність, що з’явилася у ЧДТУ цьогоріч.

- Черкаський державний технологічний університет вперше в області розпочинає  підготовку фахівців нового покоління: істориків, що спеціалізуються на музеєзнавстві, експертизі культурно-історичних цінностей та правовій охороні історико-культурних пам’яток, – повідомила завідувач кафедри історії України та суспільних дисциплін Ірина Стадник. - Поява такої спеціальності в регіоні – це природна закономірність. В Україні і зокрема на Черкащині дуже багато музеїв, історико-культурних заповідників, пам’яток. Наша земля багата на старожитності. І тому підготовка фахівців такого профілю є дуже важливою. Не випадково така спеціальність була відкрита саме в ЧДТУ. У нас в університеті працює 14 кандидатів та 3 доктори історичних наук, професори, які забезпечують якісне викладання.

Цікава захоплива мандрівка університетом стала чудовою можливістю для абітурієнтів впевнитися в унікальності ЧДТУ та остаточно визначитися з вибором навчального закладу. Щирий прийом та доброзичливе ставлення справили позитивне враження на гостей, тож з освітнього вишу абітурієнти йшли з надією повернутися сюди вже у статусі студентів.