,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти ЧДТУ у День закоханих здавали кров для онкохворих дітей
Середа, 15 лютого 2017 13:20

Студенти ЧДТУ у День закоханих здавали кров для онкохворих дітей

Студенти ЧДТУ у День закоханих здавали кров для онкохворих дітей

Молодь Черкаського державного технологічного університету підтримала акцію «Червоне то любов», приурочену до Дня закоханих та Всесвітнього дня онкохворої дитини.

Головною метою акції «Червоне то любов» стала популяризація донорства серед молоді та залучення щонайбільше людей до донорського руху. Цього разу до акції долучилося максимальне число осіб, яку може прийняти станція переливання крові за добу: 40 студентів ЧДТУ, ЧНУ та громадських активістів.

Як розповідає співкоординатор Асоціації молодих донорів у Черкасах Сергій Шмиголь (голова Студентської ради Черкаського державного технологічного університету у 2014 – 2015 рр., нині аспірант кафедри хімічних технологій та водоочищення університету), раніше максимально від державного університету до подібних акцій долучалося двадцять п’ять осіб, цього разу кількість небайдужих вражає.

-Разова доза забору крові - 465 мілілітрів - рятує три життя, тому можемо вважати, що було заготовлено приблизно 20 л крові, що допоможе 120 людям, - пояснює Сергій Шмиголь, -  Важливо відмітити: для того, щоб донорська кров була видана за потребою хворого, вона має пройти карантинізацію. Донори, якіцього разу вперше здавали кров, мають зробити це повторно протягом півроку.Дуже радий, що серед наших студентів стільки небайдужих людей, готових поділитися найдорожчим заради людського блага.