,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Якими будуть особливості цьогорічної вступної кампанії для черкаських випускників?
П'ятниця, 20 січня 2017 09:19

Якими будуть особливості цьогорічної вступної кампанії для черкаських випускників?

Якими будуть особливості цьогорічної вступної кампанії для черкаських випускників?

Які новації необхідно знати майбутнім випускникам, готуючись до ЗНО?

–       У 2017 році результати тестування з трьох предметів зовнішнього незалежного оцінювання будуть зараховані, як оцінки за державну підсумкову атестацію, – інформує ректор ЧДТУ Олег Григор. – Першим обов'язковим предметом, який складатимуть усі випускники буде українська мова та література, а другою обов’язковою дисципліною учасник може обрати або математику, або історію України.

Наприклад, при вступі на факультет інформаційних технологій і систем  чи факультет електронних технологій профільним предметом є математика, а для лінгвістичного факультету – історія України.

–       Третій предмет абітурієнт обирає із запропонованого переліку дисциплін, з яких відбуватиметься тестування 2017 року, це - математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика та хімія, – роз’яснює Олег Олександрович.  – Для зарахування оцінок державної підсумкової атестації можна обрати й математику, й історію України.

 

Вибір предметів залежить від самого учасника та його планів щодо подальшого навчання, та аж ніяк не від профілю класу чи школи.

Скажімо, для вступу на факультет економіки та управління можна вибирати географію, англійську мову, математику або історію України.

–       З чого почати підготовку до ЗНО? Перш за все, варто пройти тести ЗНО минулих років, – радить відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ  Віктор Демиденко. – Всі тести сьогодні знаходяться у вільному інтернет-доступі. Таким чином, можна приблизно визначити свій рівень знань і побачити прогалини у навчанні. А далі необхідно скласти чіткий план і щодня виділяти на навчання певну кількість часу, аби цьогоріч приєднатися до студентських лав нашого вишу.

Календар ЗНО-2017

Як і кожного року, абітурієнти зможуть пройти пробне ЗНО перед основним.

Вже тиждень тому розпочалася реєстрація на пробне ЗНО, що триватиме до кінця січня.

Реєстрацію на основний тест ЗНО відкриють 6 лютого і вона триватиме до 17 березня.

Відповідно, пробне ЗНО проходитиме з 1 до 8 квітня, а основний іспит проводитиметься з 23 травня до 16 червня 2017 року. Для тих, хто через певні обставини не зміг скласти іспит на основній сесії, відбудеться додаткова сесія з 3 до 12 липня.

Як і раніше вступники зможуть скласти ЗНО з 4 предметів із 12 запропонованих: українська мова та література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, німецька, французька, іспанська та російська мови.

Вступна кампанія розпочнеться влітку з реєстрації електронних кабінетів вступників та завантаження додатків про повну загальну середню освіту. Реєстрація особистих електронних кабінетів продовжуватиметься з 29 червня до 18:00 25 липня.

Прийом документів для вступу до вищих навчальних закладів триватиме з 12 липня до 18:00 26 липня. Подача документів відбуватиметься через електронну систему ЄДЕБО (Єдина Державна Електронна База з питань Освіти), відповідно до якої абітурієнт зможе подати до 9 заяв на 4 спеціальності.

Під час вступу будуть дійсні сертифікати ЗНО і 2016, і 2017 року.

Де черкаські випускники можуть зареєструватись на пробне ЗНО?

Реєстрація здійснюється в електронному вигляді на сайті Київського регіонального центру оцінювання якості освіти (КРЦОЯО)

Сайт: www.kievtest.org.ua

Контакти для довідок:

тел: (044) 360-70-04;

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.