,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Олег Григор: «Вступна кампанія-2017 матиме три основні відмінності»
П'ятниця, 09 грудня 2016 11:33

Олег Григор: «Вступна кампанія-2017 матиме три основні відмінності»

Олег Григор: «Вступна кампанія-2017 матиме три основні відмінності»

Ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор – про особливості майбутньої вступної кампанії і нові правила, за якими вступатимуть до вишів абітурієнти   2017 року.

- Загалом, я б не назвав новації майбутньої вступної кампанії дуже радикальними або  неочікуваними. Головна відмінність вступної кампанії-2017 – у кількості заяв: якщо цьогоріч вступники могли подавати  15 заяв на 5 спеціальностей, у наступному році абітурієнт буде обмежений 9 заявами на 4 спеціальності, - зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор. – Разом із тим, для вступників на контрактну форму  навчання, можливість подання заяв залишиться необмеженою. У 2017 році більше не буде набору на освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста. Третя відмінність – вступники зможуть подавати при  вступі сертифікати ЗНО як 2017, так і 2016 року.

- На сьогодні приймальна комісія ЧДТУ уже розробила Правила прийому до університету, які найближчим часом буде оприлюднено на нашому сайті, - констатував відповідальний секретар приймальної комісії ЧДТУ Віктор Демиденко. – Прийом документів на перший курс  розпочнеться 12 липня і завершиться о 18-00 26 липня (20 липня - для абітурієнтів, яким необхідно складати вступні іспити й творчі конкурси). Можливість реєструвати електронні кабінети  та завантажувати  документи про освіту абітурієнти отримають 29 червня – тож для цього вони матимуть практично місяць. Зауважу, що цьогоріч прийом заяв відбуватиметься виключно у електронній формі, навіть для заочної форми навчання. Зарахування вступників на програми підготовки бакалаврів за державним або регіональним замовленням відбудеться не пізніше 12:00 7 серпня, а бакалаврів за рахунок цільових пільгових державних кредитів, за кошти фізичних та юридичних осіб - не пізніше 30 вересня. Варто зазначити, що ми продовжуємо також приймати на навчання за скороченими  програмами підготовки випускників коледжів та технікумів.

За словами Віктора Демиденка, цьогоріч, з метою стимулювання вступу до регіональних вишів, на окремі технічні та природничі спеціальності, та вступу абітурієнтів із сільської місцевості, Міністерство освіти і науки запровадило чотири коефіцієнти до конкурсного балу – регіональний, галузевий, сільський і першочерговий.

- Зокрема, при вступі до ЧДТУ регіональний коефіцієнт буде складати 1,02,  галузевий коефіцієнт (при вступі на технічні спеціальності, за умов подання заяви із першим пріоритетом) – 1,03, сільський коефіцієнт (для вступників – випускників сільських шкіл)  – 1,02, - пояснив Віктор Демиденко. – У підсумку, абітурієнт, що закінчив сільську школу і вступає до ЧДТУ на технічну спеціальність, та успішно закінчив підготовчі курси ЧДТУ, може розраховувати на підвищення конкурсного балу на 12%.