,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Унікальна лабораторія з GPS-моніторингу відкрилася в ЧДТУ
Середа, 23 листопада 2016 15:16

Унікальна лабораторія з GPS-моніторингу відкрилася в ЧДТУ

Унікальна лабораторія з GPS-моніторингу відкрилася в ЧДТУ

Три потужних факультети Черкаського державного технологічного університету підписали договір про співпрацю з компанією «ТЕКО ТРЕЙД» та створили міжфакультетну  лабораторію з GPS-моніторингу. ЇЇ було відкрито на базі лабораторії по обробці сигналу, професора Юрія Кунченка.

 - Ми зацікавлені у співпраці з ЧДТУ – і бачимо з боку у університету таку ж зацікавленість відкривати із нашою допомогою нові можливості. Після обговорення можливості  створити лабораторію пройшло менше двох місяців, а ми вже сьогодні бачимо результат. Створено потужну практичну базу, що допоможе студентам  ознайомитись із роботою різних систем GPS-моніторингу»,- коментує директор «ТЕКО ТРЕЙДу» Сергій Степанченко, - «Студенти мають змогу не лише пройти практику в нас, але і надалі працевлаштуватися. Наша фірма вже сім років працює на ринку, в ній близько 50-ти працівників та обслуговуються понад десять тисяч різноманітних об’єктів.».

«ТЕКО ТРЕЙД», із якою ЧДТУ підписав договір про співпрацю, є однією із провідних компаній у сфері GPS-моніторингу,  що постійно вдосконалює свої продукти і пропозиції, які впроваджує у сфери, пов’язані із переміщенням і транспортуванням.

Як пояснив ректор ЧДТУ Олег Григор, відкриття нової лабораторії дозволить студентам факультетів електронних технологій, інформаційних технологій і систем, комп’ютеризованих технологій, машинобудування та дизайнуотримати додаткові, затребувані на ринку праці, знання.

На відкритті лабораторії студенти ознайомились із її обладнанням та багато хто з них зацікавився можливістю записатися на безкоштовні курси з GPS-моніторингу.

«На курси уже встигли подати заявки дев’ять осіб. Крім  студентів ЧДТУ, можливість стати слухачами таких курсів буде і  у пересічних черкащан», - розповідає декан факультету електронних технологій Артем Гончаров.