,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ разом із черкащанами робитиме корисні справи для міста
Четвер, 17 листопада 2016 09:43

ЧДТУ разом із черкащанами робитиме корисні справи для міста

ЧДТУ разом із черкащанами робитиме корисні справи для міста

Втілювати корисні для суспільства проекти черкаські студенти та мешканці міста зможуть у рамках відомої програми Британської ради в Україні  «Активні Громадяни».

- Ми стали учасниками програми, у рамках якої активні люди знаходитимуть шляхи вирішення актуальних проблем нашого суспільства та зможуть одержати фінансову підтримку на втілення таких рішень, - повідомила координатор ресурсного центру зі сталого розвитку ЧДТУ, координатор проекту«Активні Громадяни» Юлія Ткаченко. – Програму спрямовано на активізацію, особливо – у молоді, прагнення бути небайдужим членом громади. Для ефективного пошуку шляхів вирішення проблем, спрямованих на допомогу іншим людям, буде проведено ряд тренінгів, у яких зможуть взяти участь біля 80 черкащан - старшокласників, студентів, викладачів, громадських активістів, небайдужих черкащан, які мають ідею боротьби з проблемами довкола себе та бажають змінити світ на краще. До Нового року відбудеться три таких тренінги - 24-25, 29-30 листопада та 6-7 грудня. Для участі необхідно завчасно заповнити анкету, що знаходиться за посиланням: https://goo.gl/forms/HIgJf5IPQtmJ1snn2.

- Після проведення тренінгів, їх учасники подають свої проекти на конкурс – і найкращі із них отримують фінансову підтримку для втілення у життя. Скажімо, це можуть бути проекти із адаптації до активного життя мам, що виходять із декретних відпусток, або ж створення культурного осередку у місті у вигляді автобуса-кафе, чи покращення умов проживання у гуртожитку для студентів, - зазначила  координатор проекту«Активні Громадяни» Олена Березіна. – Проекти подаються раз на квартал, на підтримку одного проекту може бути спрямовано до 10 тисяч гривень.

Для довідки:

“Активні Громадяни” – програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку, основною метою якого є забезпечення сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах та надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог. Детальніше за посиланням: http://www.britishcouncil.org.ua/active-citizens