,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбулись урочистості з нагоди присвоєння студентам первинне військове звання «Молодший лейтенант запасу»
Понеділок, 14 листопада 2016 16:05

У ЧДТУ відбулись урочистості з нагоди присвоєння студентам первинне військове звання «Молодший лейтенант запасу»

У ЧДТУ відбулись урочистості з нагоди присвоєння студентам первинне військове звання «Молодший лейтенант запасу»

Студентам Черкаського державного технологічного університету, які пройшли повний курс військової підготовки та склали присягу на вірність народу України,присвоїли первинне військове звання «Молодший лейтенант запасу»

В ЧДТУ була започаткована підготовка офіцерів запасу у 2012 році. Нині, це вже третій випуск студентів та присвоєння первинного військового звання «Молодший лейтенант запасу».

Сьогодні сотні тисяч патріотів нашої держави знаходяться на передовій та захищають незалежність, свободу та територіальну цілісність України.

Хвилиною мовчання підтримали учасники заходу загиблих на передовій студентів ЧДТУ Сергія Амброса та Євгенія Присяжненка.

«Наші студенти достойні звання патріотів України. Сьогодні вручення погонів стало традиційним для нашого університету. Дуже хочеться, щоб воєнні дії нарешті скінчилися і ці погони не знадобилися студентам на передовій, а були лише певним мирним здобутком», - коментує ректор ЧДТУ Олег Григор.

Вже молодших лейтинатів запасу готували на кафедрі військової підготовки Сумського державного університету. Привітати випускників з досягненням приїхав начальник кафедри військової підготовки СумДУ, полковник Микола Ляпа.

«Для мене честь знаходитись в стінах Черкаського державного технологічного університету. Хочеться подякувати керівництву вишу за співпрацю по військово-патріотичному вихованню нашої молоді. Нехай здобуті знання випускники будуть використовувати лише на полігонах та в для перспективи в подальшому житті», - бажає студентам Микола Ляпа.