,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Черкащани обрали найкращу кав’ярню міста
П'ятниця, 11 листопада 2016 12:01

Черкащани обрали найкращу кав’ярню міста

Черкащани обрали найкращу кав’ярню міста

Сьогодні в ЧДТУ відбувся II Черкаський міський фестиваль KAVAFEST. Всі охочі могли взяти учать у майстер-класах з приготування кави на піску, оцінити кулінарні здібності студентів, відвідати лекції присвячені кавовій тематиці або замовити кавовий портрет, повідомляє ПроЧерк

Програма фестивалю виявилася надзвичайно насиченою. Протягом шести годин черкащани могли не лише насолоджуватися запахом та смаком кави, а й підвищувати рівень культури вживання цього напою. Адже зона лекторій збагатила кавоманів корисними знаннями та практичними порадами про те, правильно готувати каву, а також відкрити кавовий заклад та організовувати його роботу. Досвідом створення успішного бізнесу зі слухачами поділилися Анастасія Рубежанська, власниця кав’ярні «Білий Кроли Кава Шоп» та Олексій Харитонов, власник кав’ярні«CultCoffee».

«Починати потрібно з локації, перед тим, як ми відкривали «Білий кролик», я три тижні приглядавсь до місця. Потім потрібно придумати дизайн і загальну концепцію, а потім з усіма цим наробками можна йти до інвесторів. Важливо, щоб співробітники були командою й прагнули розвиватися. Ми можемо взяти на роботу будь-кого, навіть без досвіду роботи, головне - це бажання вчитися,» - говорить Анастасія Рубежанська, до речі переможниця минулорічного конкурсу «Битва бариста».

У межах фестивалю визначили найкращу кав’ярню міста. Переможцем стало «Скандинавське кафе Fika». Нагадаємо, що оцінювання відбувалося за такими критеріями: голосування у соцмережах Fb та ВК, оцінка двох таємних експертів, інформаційне наповнення сайту, сторінок у соціальних мережах та активність їх ведення.

«Ми не помітили, що до нас приходили таємні гості, бо в нашому закладі доволі часто бувають перевірки. Наше керівництво присилає таємних покупців, тому ми завжди тримаємо марку. Ми чули, що інші кав’ярні відмовлялися, але в нас навіть думки такої не було. Дуже переживали й сподівалися на перемогу, тепер будемо святкувати», – з гордістю говорить бариста кав’ярні «Fika» Вікторія.

IMG_5081

На фестивалі також можна було продегустувати авторські смаколики від студентів ЧДТУ, які презентували «Печиво до кави» та майстер-клас  «Айсинг по кавовому печиву».

«Сьогодні ми навчаємо айсингу на імбирному печиві, яке готували наші студенти. Айсинг – це цукрово-білкова малювальна маса для виготовлення об'ємних кондитерських прикрас.Усі гості можуть спробувати розмалювати печиво за допомогою глазурі,а потім з’їсти або комусь подарувати», – ділиться секретом Лідія Палій, студентка спеціальності Готельно-ресторанна справа.