,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Кав’ярні Черкас змагатимуться на «KavaFest’і» задля дружби
Понеділок, 07 листопада 2016 11:17

Кав’ярні Черкас змагатимуться на «KavaFest’і» задля дружби

Кав’ярні Черкас змагатимуться на «KavaFest’і» задля дружби

Вже другий рік поспіль у Черкаському державному технологічному університеті відбудеться найароматніший фестиваль міста «KavaFest». Сьогодні на зустрічі організаторів та учасників фестивалю власники кав’ярень та баристи знайомились один з одним та обговорювали деталі проведення заходу.

p1130620

За словами переможниці минулорічного фестивалю «KavaFest», а зараз вже власниці кав’ярні «Білий Кролик Кава Шоп» Анастасії Рубежанської основною метою проведення фесту стало зближення власників кав’ярень та баристів задля знищення незрозумілої конкуренції між ними:

«Окрім того, що цей захід  має розвиваючий характер для міста, адже культура вживання кави у Черкасах на дуже низькому рівні, це також і розвиток представників індустрії, які варять вам каву кожен день, тренують своїх підопічних тощо. Мінусом кав’ярень міста є незрозуміла конкуренція між їхніми власниками. Незрозуміла тому, що кожен має свою аудиторію, своє цільове направлення, всі працюють з різними людьми, різною продукцією, концепцією тощо. Тому всім нам потрібно подружитись, зрозуміти, що ми робимо одну спільну справу».

p1130640

Вперше на фесті відбудеться нагородження «Найкращої кав’ярні міста 2016» за такими критеріями:

- голосування в соціальних мережах («Facebook» та «Вконтакте»);

- оцінки двох експертів, які вже встигли оцінити обслуговування та майстерність приготування кави у закладах, завітавши до кожної з них;

- інформаційне наповнення сайту та сторінок у соціальних мережах й активність їх ведення.

В зоні лекторій гості фестивалю зможуть приєднатися до вивчення кавової культури, відвідавши лекції-діалоги, практикуми, майстер-класи від професійних рестораторів та баристів.

Варто зазначити, що у місті близько 30 кав’ярень, проте більшість відмовилася взяти участь у фестивалі «KavaFest», за словами одного з організаторів фесту Антоніни Яхтер, через страх конкуренції.