,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Черкаси позмагаються зі Львовом за звання кавового міста
П'ятниця, 04 листопада 2016 12:19

Черкаси позмагаються зі Львовом за звання кавового міста

Черкаси позмагаються зі Львовом за звання кавового міста

10 листопада з 10:00 до 16:00 в 1-му корпусі ЧДТУ (бул. Шевченка, 460) відбудеться IIЧеркаський міський фестиваль KAVAFEST. У межах фестивалю пройде конкурс «Битва бариста», нагородять найкращу кав’ярню міста, а зоні лекторій професійні ресторатори розкажуть, як відкрити власну кав’ярню, повідомляє ПроЧерк

Другий рік поспіль ЧДТУ разом з кав’ярнями Білий Кролик Кава Шоп та Fika організовує найароматніший фестиваль міста – «KAVAFEST».

«Всі ми знаємо, що Львів – це місто зі смаком кави й ця ніша вже зайнята. Але і в Черкасах велика кількість кав’ярень, з тематичними інтер’єрами та вправними бариста. Чому ж ми не можемо бути кавовим містом? Тому ми вирішили провести свій фестиваль, з метою підвищення культури вживаного кави у жителів нашого міста, популяризації закладів та підвищення рівня обслуговування.»–  зазначає організатор, декан Факультету харчових технологій та сфери обслуговування Лариса Чепурда.

Черкаські бариста змагатимуться за звання найкращого барита у двох номінаціях «ЛАТЕ АРТ БАТЛ» - приготування лате та «КАВОМАСТЕР» -  приготування фірмового кавового напою.

«Дуже приємно, що відбуваються такі заходи, бо кавова культура зараз розвивається щодня. Це чудова можливість поспілкуватися з колегами й оцінити свої можливості. Важливо долучати гостя до культури вживання кави. Бо чашка кави – це не просто рідина, це досвід, яким ти можеш поділитися з клієнтом»–  говорить бариста «Чашка Espressobar» Олександра.

Також вперше відбудеться нагородження «Найкращої кав’ярні міста 2016» за такими критеріями: голосування у соцмережах Fb та ВК, оцінка двох таємних експертів, інформаційне наповнення сайту, сторінок у соціальних мережах та активність їх ведення.

 

«На жаль, не всі кав’ярні міста погодилися взяти участь у конкурсі. Відмовки були різні, одні говорили, що ще мають замало досвіду, щоб змагатися з такими мережами, як «Львівська Майстерня Шоколаду» або «Fika», інші просто бояться конкуренції. Хоча вісім сміливців – це теж непоганий результат», - ділиться організатор фестивалю Антоніна Яхтер.

У зоні фут кортів будуть представлені кав’ярні міста, де кожен каво ман зможе продегустувати улюблений напій. У лекторій будуть проходити практикуми та майстер-класи від професійних від рестораторів та бариста.

Тетяна Ярош