,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Черкаські лідери студентського самоврядування обговорили актуальні проблеми молоді
П'ятниця, 07 жовтня 2016 11:57

Черкаські лідери студентського самоврядування обговорили актуальні проблеми молоді

Черкаські лідери студентського самоврядування обговорили актуальні проблеми молоді

5 жовтня  керівництво «Агенції підтримки підприємництва та інвестицій» зібралося за круглим столом з лідерами студентського самоврядування черкаських ВНЗ. Колеги з «Про Головне» повідомляють про діяльність представників студенської ради ЧДТУ.

На захід також було запрошено представників Міського центру зайнятості, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради, Студентського Антикорупційного Агентства, Черкаської обласної організації Національного молодіжного центру «Екологічні ініціативи».

На розгляд виносилися питання діяльності «Центру підтримки молоді», а саме: виробнича практика та працевлаштування, юридична та психологічна опора, громадсько-політичне та культурне життя студентів.

За словами директора центру, Євгенія Глєбова, найважливіше – об’єднання молоді. Організація прагне надавати різного роду допомогу та підтримку студентам. Її функціонування спрямовані на благодійні програми, забезпечення досвідом роботи, стажуванням, безкоштовною юридичною підтримкою.

Крім того, на конференції було повідомлено про зміну кадрів на посадах координатора та секретаря.

Представники міського центру зайнятості – директор Оксана Щербак та фахівець з питань професійної орієнтації Юлія Симошенко більш детально висвітлили проблематику профорієнтації, використовуючи відеоматеріали та статистику. Вони розкрили тему основних моментів при пошуку роботи, розповіли про ярмарки вакансій, резюме та різноманітні інтернет-портали центрів зайнятості. Також голови студентських рад поділилися досягненнями.

Заступник регіонального координатора Студентського Антикорупційного Агентства Пилипенко Сергій зазначає: «Найбільша користь таких конференцій полягає у віддачі від кожного університету. Збільшується кількість корисних знайомств. Спільно вирішуються актуальні студентські проблеми: працевлаштування, корумпованість освіти та залежність студентських рад від навчальних закладів». 

На початку листопада організація планує провести тренінги за програмою «Активні громадяни».