,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студентки – економісти пройшли курс навчання в Варненському університеті менеджменту
Середа, 28 вересня 2016 14:49

Студентки – економісти пройшли курс навчання в Варненському університеті менеджменту

Студентки – економісти пройшли курс навчання в Варненському університеті менеджменту

Вперше студенти ЧДТУ виграли грант на навчання в Болгарії
 за європейською програмою Erasmus+

Ця програма мобільності передбачає навчання студентів економічних спеціальностей більш ніж з 13 країн світу. Згідно з Erasmus+ всі студенти отримують стипендію, що цілком покриває всі витрати і забезпечує комфортне проживання протягом усього періоду мобільності. Учасницями програми стали дві студентки факультету економіки та управління Черкаського державного технологічного університету.

Вперше за цією програмою студенти навчалися три місяці на літньому семестрі. На відмінну від українських університетів, навчання в Добричі (Болгарія) відбувалося по три-чотири дні на тиждень. На курсах студенти вивчали нові предмети, безпосередньо пов’язані з їх спеціальністю, а також закріплювали знання з вже відомих предметів.

«На заняттях панував постійний інтерактив, тому під час пар ніколи не було нудно. Звісно, всі предмети викладали англійською мовою, тому це була чудова можливість підвищити свій рівень. Це є дуже важливим для нашої спеціальності і майбутньої кар’єри», – розповідає студентка Ірина Старостіна.

Оскільки Болгарія є членом Євросоюзу, умови життя та інфраструктура максимально наближені до європейського рівня.

Окрім університетських пар, дівчата мали вдосталь часу і для подорожей та розваг.

«Їздили на пляж, розважалисяв аквапарку та на «Ред Булл фест». Відвідали найгарніші місця біля моря, такі як Балчик, Варна, Албена», – коментує студентка Наталія Дядченко.

Студенти та викладачі ЧДТУ сподіваються на продовження співпраці з ВНЗ Болгарії.

«Хочу побажати всім студентам нашого університету завжди використовувати всі можливості, які дає вам студентське життя і навчання в нашому університеті», – підсумовує Ірина Старостіна.