,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Інформатизація поліклінік, можливість отримати подвійний диплом – українського та європейського зразка, –
Понеділок, 26 вересня 2016 09:57

Інформатизація поліклінік, можливість отримати подвійний диплом – українського та європейського зразка, –

Інформатизація поліклінік, можливість отримати подвійний диплом – українського та європейського зразка, –

під час прес-конференції керівництво ЧДТУ повідомило про нові можливості для студентів та підготовку до виборів ректора

 

 

Зустріч топ-менеджменту Черкаського державного технологічного університету з представниками громадськості та журналістами відбулася сьогодні в прес-центрі видання «ВиЧерпно». Темою заходу стала  презентація можливостей університету та кожного факультету зокрема для вступників, також присутні акцентували увагу на майбутніх виборах ректора навчального закладу.

 Ми уже зараз хочемо закликати абітурієнтів, щоб вони визначалися з вибором предметів для ЗНО і до першого грудня ухвалили остаточне рішення. Зі свого боку можу сказати Проект правил прийому студентів на 2017-й рік в університеті уже готовий. Щодо перспектив, то хочу зауважити, що наші випускники мають можливість отримати подвійний диплом – українського та європейського зразка, а також навчатися на магістерських програмах у Словенії, Словаччині, Польщі, Німеччині, Болгарії, Норвегії, країнах Азії та багатьох інших, - розповів в.о. першого проректора ЧДТУ Ланських Євген.

Як розповів проректор ЧДТУ з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків Сергій Заболотній, в університеті за державні кошти реалізується 4 науково-дослідних проекти на загальну суму майже 1 мільйон гривень. Один із цих проектів спрямований на інформатизацію поліклінік та атоматизацію документообігу в медичних установах.

Пріорітетом у навчально-виховній роботі зі студентами у навчальному закладі нині є національно-патріотичне виховання.

- У нас активно діє Центр студентського розвитку і культурних програм,Студентський клуб, Спортивний клуб. Нещодавно почали діяти такі «родзинки» навчально-виховного процесу як Центр національно-патріотичної гідності, Центр з еко-виховання та екологічної безпеки, Центр сучасної філософської думки. Щотижня відбувається 2 – 3 загальноуніверситетських заходи. От буквально вчора «дебютували» 14 першокурсників на IIIФестивалі студентської творчості “Дебют першокурсника ЧДТУ-2016”, а під головуванням нашого голови студради нещодавно пройшов Перший обласний студенський форум “OCCinaction” із залученням лідерів студентського самоврядування з усієї України. Запрацювала віртуальна студентська телестудія, – прокоментував проректор ЧДТУ з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко.

На запитання журналістів про особливості навчання студентів на кожному з 7-ми факультетів ЧДТУ та можливості дистанційної (змішаної) форми навчання розповіли декани факультетів ВНЗ.

 

«Якщо національна поліція саботуватиме справу Качали – ми готові на акцію громадської непокори»

 

Однією з тем розмови ТОП-менеджементу ЧДТУ, журналістів і громадськості стали майбутні вибори ректора ВНЗ, що відбудуться 18 жовтня. Серед 8 претендентів на цю посаду і колишній ректор Тамара Качала.

- Колектив уже хоче визначитися з керівником закладу і результат цього волевиявлення ми дізнаємося дуже скоро. Зараз же триває звичайний навчальний процес, а щодо морального клімату в колективі, то настрій цілком робочий, – прокоментував в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор.

Зі свого боку представник «Агенції підтримки підприємництва та інвестицій» Євгеній Глєбов зауважив, що громадські активісти моніторитимуть ситуацію та не допустять повернення Тамари Качали на посаду ректора.

-  Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич підтримує позицію громадськості Черкащини та професорсько-викладацького складу ВУЗу щодо недопущення повернення Тамари Качали на посаду ректора. Також ми написали листа на Міністерство юстиції України і зверталися до Хатії Деканаїдзе щодо розслідування численних кримінальних проваджень, порушених проти Качали за присвоєння коштів у розмірі 400 тисяч гривень та підробку документів. Фактично, вона підробила рішення суду та спробувала здійснити рейдерське захоплення університету. Ми здійснюватимемо рішучі дії, якщо вона намагатиметься повернутися на посаду і навіть готові до акцій громадської непокори, у разі саботування національною поліцією цієї справи.