,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Павло Цой: Поїздка дала мені зрозуміти не лише як правильно діяти в складних ситуаціях, а й навчила бути відповідальним та самостійним
Середа, 14 вересня 2016 09:06

Павло Цой: Поїздка дала мені зрозуміти не лише як правильно діяти в складних ситуаціях, а й навчила бути відповідальним та самостійним

Павло Цой: Поїздка дала мені зрозуміти не лише як правильно діяти в складних ситуаціях, а й навчила бути відповідальним та самостійним

Про захоплюючу подорож за кордон по програмі Work & Travel USA розповів мандрівник, студент ЧДТУ Павло Цой.

-         Чому ви вирішили поїхати по програмі Work & Travel?

-         Я завжди хотів відвідати Америку: побувати в Нью-Йорку, Каліфорнії, покататися на американських гірках. Хотів «підтягти» англійську мову. Коли я почув про цю програму, на шляху до здійснення мрії були лише мої батьки. Я вмовив маму і тата дати мені кошти на програму, а вже по приїзду з США я їх повернув, адже програма повністю окупила наші витрати.

 

-         В якому штаті і ким вам довелося працювати?

-         Я працював у штаті Техас, на курорті під назвою SouthPadreIsland. Вінзнаходиться лише в двадцяти кілометрах від кордону з Мексикою. Почав працювати в ресторані готелю «IslaGrandBeachResort» помічником офіціанта. Вже пізніше знайшов і другу роботу – помічника бармена в аквапарку.

 

-         Чим корисною була для вас поїздка, як для студента вишу?

-         Поїздка дала мені зрозуміти, як правильно діяти в складних ситуаціях. Коли я приїхав до Хьюстона, мене там ніхто не зустрів. Я та ще кілька студентів добирались до центру власними силами. Потім ми шукали потрібні нам автобуси на Броунсвіль, а вже звідти на курорт їздив безкоштовний транспорт. Оскільки  це була моя перша робота, там мене навчили бути відповідальним та самостійним. Ти щодня повинен сам планувати день, свої подорожі та витрати.

 

-         Які ще виникали труднощі в Америці?

-         Ще в Україні нам запропонували  зняти помешкання за двісті доларів на тиждень з людини. Ми дали завдаток за два тижні відразу. Нас поселили в готелі, але не в номері, а в холі, де стіну зробили з клейонки Кімната без вікон була розрахована аж на дванадцять осіб (в гуртожитках кімнати розраховані на чотирьох осіб максимально). На таку кількість людей був маленький холодильник, мікрохвильовка, ванна кімната, один стіл та кілька стільців. Ніякого натяку на шафу чи хоча б тумбочку не було. Ми пожалілись нашому спонсору, і він нас переселив до готелю. Він був значно далі від роботи, та за сто сімдесят п’ять доларів з людини на місяць, в порівнянні з тим холом, це було шикарним місцем. На чотирьох осіб  – кухня, ванна кімната, шкафчики, телевізор і навіть кондиціонер.

 

-         Це була ваша перша поїздка за кордон?

-         До цього багато раніше їздив, особливо до Польщі.

 

-         Які емоції ви отримали від поїздки? Що найбільше сподобалось?

-         Мені дуже сподобалось. Мрію ще раз з’їздити до Америки і всім раджу. Емоцїї зашкалюють. Спочатку ти дивуєшся новій країні, привітним людям, новому оточенню, де англійська мова повсюди. Згодом культурний шок проходить, ти звикаєш, втомлюєшся від роботи. Я навіть сварився з людьми, з якими проживав. Коли вже ти подорожуєш, починаєш рахувати дні до вильоту додому. Хочеться побувати в багатьох місцях, навіть думаєш про можливість лишитись тут назавжди, або хоча б раз повернутись знову.

 

-         Чи завели ви собі друзів в США? З молоддю яких національностей товаришували?

-         В мене є кілька друзів – американців, з якими я підтримую зв'язок по інтернету. А взагалі там були мексиканці, румуни, китайці, турки, киргизи, поляки, росіяни, і українці – звичайно ж.

 

-         Чи радите ви студентам програму Work& Travel?

-         Так, всім студентам, які мають таку можливість, я раджу. Це гарний життєвий досвід, який в майбутньому дуже допоможе. Ви матимете можливість побувати в неймовірно красивих місцях, покращити знання англійської мови та подружитися з цікавими людьми.