,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Урочисті збори в ЧДТУ з нагоди початку нового 2016-2017 навчального року
Середа, 31 серпня 2016 12:48

Урочисті збори в ЧДТУ з нагоди початку нового 2016-2017 навчального року

Урочисті збори в ЧДТУ з нагоди початку нового 2016-2017 навчального року

На початку урочистих зборів ведучі, Інна Бабак та Артем Євтушенко, запропонували подивитись відеоролик університетської Студентської телестудії, зібраний з фото і відео миттєвостей життя вишу за минулий навчальний рік. На екрані перед глядачами промайнули найцікавіші моменти цього періоду…

У вступному слові виконуючий обов'язки ректора Черкаського державного технологічного університету Олег Григор, вітаючи присутніх з новим навчальним роком, відмітив, що він збігається з ювілейним 25-роком незалежності України.

Його виступ було розпочато з пропозиції вшанувати Хвилиною мовчання пам’ять Героїв, які віддали свої життя за нашу незалежність, за наше майбутнє. Також, тих співробітників, які відійшли у вічність в минулому році (Сергія Коновала, Віталія Бердника, Володимира Латюка).

Підводячи підсумки минулого навчального року, Олег Григор окреслив сучасне положення вишу в цілому, та факультетів зокрема, порівнявши їх з минулорічними досягненнями. Викладені дані дозволяють зробити всебічний аналіз, осмислити проблематику і намітити стратегію подальшого розвитку університету.

Зокрема, ним було відмічено, що контингент студентів складає 5238 осіб; на перший курс зараховано 422 особи. В цьому навчальному році в університеті дипломи про вищу освіту отримали 1908 осіб (з них бакалавр – 1299, спеціаліст – 376, магістр – 233)… За результатами проведення ліцензування та акредитації в поточному навчальному році: для освітнього рівня бакалавра пройдено акредитацію за 8-ма напрямами підготовки; за 9-ма напрямами продовжено термін дії сертифікатів – разом 17-ть з 34-ох спеціальностей…

Наприкінці об’ємного конкретного докладу в/о ректора наголосив на тому, що колектив нашого вишу є живим організмом, який працелюбством та значними досягненнями довів свою здатність ефективно розробляти і творчо розвивати спільний проект під назвою - Університет!

«Вірю в кожного з Вас!
Вірю в майбутнє університету!
Вірю в майбутнє України!
Друзі, до роботи!»
– урочисто завершив свій доклад Олег Григор.

Керівник вишу привітав колег з нагородами – Почесні грамоти від Черкаської обласної державної адміністрації, обласної ради, Управління освіти і науки Черкаської ОДА, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту та Почесні грамоти ЧДТУ.

Дев’ятнадцять нагороджених отримали грамоти і квіти, а присутні вітали їх дружніми оплесками.

Також Олег Григор відзначив роботу факультетів, їх здобутки та можливі шляхи оптимізації діяльності.

На завершення урочистих зборів ректорат Черкаського державного технологічного університету разом з профспілковим комітетом підготував приємну зустріч з візитівкою Черкащини – Лауреатом Всеукраїнського конкурсу виконавців на народних інструментах та Міжнародного конкурсу бандуристів Гната Хоткевича – тріо бандуристок «Вербена» Черкаської обласної філармонії.

Ведуча концерту тріо «Вербена» – народна артистка України Ольга Калина, представляючи присутнім відомих виконавців, читала проникливі вірші і також поздоровила університет із Днем знань та початком нового навчального року.