,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Цьогоріч на студентів ЧДТУ чекає низка міжнародних обмінів та стажувань
Вівторок, 19 липня 2016 08:24

Цьогоріч на студентів ЧДТУ чекає низка міжнародних обмінів та стажувань

Цьогоріч на студентів ЧДТУ чекає низка  міжнародних обмінів та стажувань

До країн ЄС черкаські студенти поїдуть у рамках кількох масштабних проектів, які впроваджує ЧДТУ.

– Передовсім, група студентів протягом 1 семестру навчатиметься в університетах Норвегії – у рамках Норвезько – Євразійського проекту «Water Harmony Project», - зазначає начальник відділу міжнародних зв’язків ЧДТУ Дмитро Тележинський. –  Проект, у якому беруть участь університети Норвегії, Німеччини, Польщі, Китаю, Шрі-Ланки та України, передбачає міжнародні обміни студентами: таким чином, поки наші магістри навчатимуться у Норвегії, ми прийматимемо групу норвезьких студентів. Проект передбачає гармонізацію навчальних планів університетів України, Білорусії, Казахстану, Таджикистану і Норвегії у напрямку підготовки спеціалістів з очищення природної води, очищення промислових та побутових стічних вод. Таким чином, на кафедрі хімії та водоочищення ЧДТУ, цьогоріч було відкрито нову перспективну спеціалізацію – з водопідготовки. Ця кафедра реалізує ще один проект, пов'язаний із якістю води, який фінансує Міністерство міжнародних справ Норвегії. У рамках цих двох проектів, наші магістри, аспіранти і викладачі мають можливість вивчати технології водоочищення у Норвегії, Польщі, Німеччині, Китаї, Шрі-Ланці, а також проводити спільні наукові дослідження разом із норвезькими вченими.
Цьогоріч наші студенти, за рахунок гранту ЄС, уже поїхали на навчання до університету міжнародного менеджменту у болгарському місті Варна  - а у нас оголошено новий конкурс, на отримання гранту від Шауляйського університету. Двостороння угода, укладена у рамках проекту  «Еразмус+», який також реалізує ЧДТУ, дає можливість навчатися у найбільшому виші Північної Литви протягом 1 семестру для студентів факультетів: економіки та управління; інформаційних технологій і систем;  електронних технологій.
Із цього року у ЧДТУ починає діяти також програма отримання подвійного диплома – спільно із  одним із найбільших вишів Польщі –  польським державним університетом Люблінська політехніка. Магістерська програма цього вишу передбачає 2 роки навчання – але наші магістри зможуть навчатися лише 1 рік – їм буде зараховано дисципліни, здані після 1 року навчання у ЧДТУ. Першу пробу було зроблено торік – для  студентів будівельного факультету, цьогоріч же можливість розширено практично для всіх студентів ЧДТУ.