,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Викладачі інженерних спеціальностей Черкаського державного технологічного університету проходять перепідготовку за світовими стандартами
Середа, 15 червня 2016 11:02

Викладачі інженерних спеціальностей Черкаського державного технологічного університету проходять перепідготовку за світовими стандартами

Викладачі інженерних спеціальностей Черкаського державного технологічного університету проходять перепідготовку за світовими стандартами

В травні 2016 року, вперше серед вищих навчальних закладів Черкаської області, за ініціативи науково-дослідного інституту, а також кафедри технології та обладнання машинобудівних виробництв, Черкаський державний технологічний університет прийняв участь в Академічній програмі PTC, офіційним представником якої в Україні є Інженерна Компанія «Технополіс».
В рамках даної спеціальної програми Інженерна Компанія Технополіс, за підтримки компанії «Parametric Technology Corporation», безкоштовно надала нашому університету навчальні ліцензії на базові модулі системи автоматизованого проектування високого рівня Creo Parametric, а також університетські ліцензії на Creo Parametric з додатковими опціями (дизайн, розрахунки на міцність, ЧПУ обробка, тощо) й інші програмні продукти для організації навчального процесу підготовки студентів і підвищення кваліфікації фахівців інженерних напрямів підготовки.
Creo Parametric – одна із найбільш розповсюджених систем автоматизованого проектування, що є першою комерційною системою параметричного проектування та продуктом, що є лідером в області комплексних рішень для інженерної діяльності.
Розробником Creo Parametric є компанія «Parametric Technology Corporation» (PTC). В даний час в число партнерів PTC входить більше 28 тисяч підприємств по всьому світу. В Україні на програмних продуктах компанії РТС вже сьогодні працює більш, як 60 провідних підприємств та організацій, в тому числі й тих, що працюють на обороноздатність країни.

Використання програмної продукції компанії РТС дозволяє створювати, експлуатувати і обслуговувати вироби для таких глобальних галузей, які швидко розвиваються, як-то: виробництво промислового устаткування, автомобілебудування, високі технології, розробка електроніки, побутової техніки та медичних приладів, а також оборонна промисловість і роздрібна торгівля. Партнерство з PTC допоможе майбутнім інженерам, що є випускниками нашого університету, а також підприємствам та компаніям, на яких вони будуть працювати вдосконалити свої кращі вироби та послуги, повністю розкривши їх потенціал в світі, де правлять інтелектуальні мережеві технології.
Рішення PTC для автоматизованого проектування (CAD), управління життєвим циклом виробів (PLM), управління життєвим циклом додатків (ALM), організації постачання (SCM), управління життєвим циклом послуг (SLM) і Інтернету речей (IoT) дозволяють перетворити виробництво і повністю взяти під контроль життєвий цикл виробів і послуг, постійно розвиваються і все ширше використовують інтелектуальні мережеві технології. Рішення, що приймаються за допомогою програмного продукту РТС допомагають оптимізувати дії окремих підрозділів і скоординувати їх в рамках всього підприємства: від відділу проектування до ланцюжка поставок і від виробничого підрозділу до відділів продажів і обслуговування.
В період з 13 по 17 червня 2016 року за ініціативи проректора з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків, д-ра техн. наук Заболотнього С.В. на базі Черкаського державного технологічного університету проводиться підвищення кваліфікації та консультаційне навчання викладачів ЧДТУ в рамках курсу «Введення в програмне забезпечення САПР Creo Parametric» – з питань функціональних можливостей зазначеного програмного забезпечення. По закінченню навчання викладачі, що приймали в них участь отримають відповідні сертифікати на право викладання навчального курсу «САПР Creo Parametric» для студентів ЧДТУ.
Повноцінне залучення студентів інженерних спеціальностей до навчання в системі Creo Parametric в рамках розділів вивчення CAD/CAM систем дисциплін САПР заплановано вже з наступного осіннього семестру 2016-2017 навчального року. По завершенню курсу навчання в системі Creo Parametric студенти, які успішно складуть іспити отримають сертифікат про проходження курсу навчання Creo Parametric, що суттєво збільшить їх конкурентну здатність на ринку праці, як в Україні, так і в світі в цілому.
Реалізація даного проекту на базі Черкаського державного технологічного університету дозволить суттєво підвищити рівень та якість підготовки студентів інженерних (конструкторських) спеціальностей, сприятиме максимальній інтеграції навчального процесу університету до потреб сучасного виробництва та створить найбільш сприятливі умови для майбутнього працевлаштування студентів.