,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Третьокурсники Черкаського державного технологічного університету першими серед студентів Черкаських вищих навчальних закладів поїхали на навчання до Болгарії за програмою Erasmus+!
Середа, 15 червня 2016 10:26

Третьокурсники Черкаського державного технологічного університету першими серед студентів Черкаських вищих навчальних закладів поїхали на навчання до Болгарії за програмою Erasmus+!

Третьокурсники Черкаського державного технологічного університету першими серед студентів Черкаських вищих навчальних закладів поїхали на навчання до Болгарії за програмою Erasmus+!

Зусиллями викладачів кафедри міжнародної економіки, факультету економіки та управління, було укладено договір між ЧДТУ та Варненським університетом менеджменту (м. Варна, Болгарія) про співробітництво в рамках проекту Європейського Союзу Еразмус+.  Угода визначає співпрацю між університетами за напрямом КА1 -  навчальна (академічна) мобільність,  а також передбачає надання грантів та можливостей для навчання.
В період 01.06 - 03.09.2016р. студентки третього курсу спеціальності «Міжнародна економіка», Дядченко Наталія та Старостіна Ірина будуть навчатися у Варненському університеті менеджменту та опановувати навчальні курси за програмою мобільності. Студентки отримали грант на навчання за програмою Еразмус+, що повністю покриває витрати на їх навчання та проживання у Болгарії, а також передбачає щомісячну стипендію від Європейського Союзу. Складені початкові курси після повернення студентів будуть автоматично перезараховані та визнані як складені.
Крім того, в рамках даної угоди передбачено також стажування для викладачів. Відзначимо, що цього року грант на стажування, шляхом конкурсного відбору учасників, отримав викладач кафедри міжнародної економіки кандидат економічних наук, доцент, Вдовиченко Юрій Володимирович, що незабаром вирушить до Варненського університету менеджменту в рамках короткострокового професійного обміну між університетами. Участь у даному проекті дає можливість його координаторам та учасникам вдосконалити навички управління міжнародними проектами, покращити свій науковий потенціал, відкрити нові горизонти для інтернаціоналізації вищої освіти для свого навчального закладу, своїх студентів, викладачів та працівників, задля подальшої участі в майбутніх міжнародних проектах з партнерами з усього світу.