,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини НАУКОВЦІ ЧЕРКАСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ У ЧЕРГОВІЙ РОБОЧІЙ ЗУСТРІЧІ В РАМКАХ ПРОЕКТУ «WATER HARMONY» ПРОГРАМИ ERASMUS+
Понеділок, 13 червня 2016 14:43

НАУКОВЦІ ЧЕРКАСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ У ЧЕРГОВІЙ РОБОЧІЙ ЗУСТРІЧІ В РАМКАХ ПРОЕКТУ «WATER HARMONY» ПРОГРАМИ ERASMUS+

НАУКОВЦІ ЧЕРКАСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ У ЧЕРГОВІЙ РОБОЧІЙ ЗУСТРІЧІ В РАМКАХ ПРОЕКТУ «WATER HARMONY» ПРОГРАМИ ERASMUS+

19-21 травня 2016 року в місті Київ пройшла робоча зустріч партнерів проекту «Water Harmony» («Водна Гармонія») в рамках програми Erasmus+.
В обговоренні робочих моментів програми крім партнерів проекту  прийняла участь і представник українського офісу програми Erasmus+, яка уважно ознайомившись з цілями та задачами проекту і вже реалізованими заходами, відмітила високий рівень роботи команди-партнерів проекту. Вона також наголосила на необхідності того, що всі ідеї, які викристалізовуються в рамках проекту, всі перешкоди, які заважають його впровадженню, мають переростати в пропозиції зі зміни нормативної бази в сфері вищої освіти. Зокрема, питань, що стосується комерціалізації наукових розробок та академічної мобільності студентів і викладачів. Також було наголошено на потребі гармонізації навчальних планів партнерів з метою отримання студентами в майбутньому подвійних дипломів.
Професор Геннадій Столяренко на зустрічі виступив з доповіддю, щодо впровадження результатів попереднього проекту «Water Harmony» (2012-2015), та застосування його досягнень в навчальному процесі хіміків-технологів ЧДТУ.
Старший викладач кафедри ХХТНР Наталя Фоміна презентувала результати проведеної кропіткої роботи над аналізом навчальних програм
університетів-партнерів проекту, що стосуються дисциплін водопідготовки та водоочистки, а також підприємництва та академічного письма і презентацій.
Доцент кафедри ХХТНР Тетяна Солодовнік ознайомила присутніх з результатами перевірки рівня знань англійської мови учасниками проекту, а також шляхи удосконалення іноземної мови.
Андрій Громико, доцент кафедри, повідомив про хід ратифікації проектних фінансових договорів університетами-партнерами.
На цій зустрічі до команди проекту було включено і асистента кафедри ХХТНР Сергія Шмиголя, який справно всі три дні зустрічі був перекладачем англійської мови.
Також однією з тем обговорення була підготовка до літніх навчальних тритижневих поїздок викладачів та студентів до Норвегії і Шрі-Ланки, та річного стажування студентів в Норвезькому університеті природничих наук
(м. Оз). Цього річ від кафедри ХХТНР на стажування до Норвегії їдуть два студенти та два викладачі і два студенти до Шрі-Ланки, а також троє студентів на річну магістерську програму до Норвезького університету природничих наук. Всі вони вивчатимуть передовий досвід в сфері водопідготовки та очищення стічних вод.
Нагадаємо, що проект фінансується за рахунок гранту в рамках програми Еразмус+ (561755-EPP-1-2015-1-NO-EPPKA2-CBHE-JP), в якому беруть участь університети з Норвегії, Німеччини, Польщі, Китаю, Шрі-Ланки та України (НТУУ «Київський політехнічний інститут», Український державний хіміко-технологічний університет та Черкаський державний технологічний університет).
http://waterh.eu/