,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Молоді науковці Черкаського державного технологічного університету отримали патенти
Середа, 08 червня 2016 12:18

Молоді науковці Черкаського державного технологічного університету отримали патенти

Молоді науковці Черкаського державного технологічного університету отримали патенти

Аспіранти кафедри технологій та обладнання машинобудівних виробництв факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Микола Голуб та Сергій Мацепа під керівництвом завідувача кафедри, доктора технічних наук, професора Георгія Вікторовича Канашевича підготували та отримали патенти на корисну модель.

     Співробітники кафедри активно проводять науково-дослідні роботи, постійно розробляють нові перспективні технології, конструюють оригінальні прилади та обладнання. Так, наші колишні випускники, а нині аспіранти Микола Голуб та Сергій Мацепа присвятили свою наукову діяльність дослідженню процесу електронно-променевої обробки оптичного скла і пошуку шляхів істотного підвищення показників даної технології. 

     Незважаючи на те, що технологія електронно-променевої обробки використовується в промисловості досить давно, використання новітніх експериментальних методик, сучасного дослідного обладнання дозволяє нашим науковцям на якісно новому, більш глибокому рівні дослідити фізичні закономірності цього технологічного процесу. 

     Відповідно, науково-технічні результати і рішення є новітніми, актуальними не лише для промисловості України, але і для світового ринку електронно-променевого технологічного обладнання. 
Визнання оригінальності і актуальності розробок, виконаних на науковій базі кафедри технологій та обладнання машинобудівних виробництв у черговий раз підтверджено Патентами України. 
 
    Вітаємо наших молодих науковців Миколу Голуба та Сергія Мацепу, старшого викладача Юрія Івановича Коваленка а також професора Георгія Вікторовича Канашевича з отриманням патентів та бажаємо подальшої плідної праці і творчих успіхів !
 
Довідка. Детально ознайомитись з патентами можна на сайті Українського інституту інтелектуальної власності за посиланнями :