,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Вперше в ЧДТУ відбулося виїзне засідання Президії Української технологічної академії
Четвер, 26 травня 2016 11:24

Вперше в ЧДТУ відбулося виїзне засідання Президії Української технологічної академії

Вперше в ЧДТУ відбулося виїзне засідання Президії Української технологічної академії

    В засіданні взяли участь Президент Української технологічної академії (УТА), доктор технічних наук, професор Половніков Ігор Іванович, дійсні члени Черкаського регіонального відділення УТА, провідні науковці з ЧДТУ. Також на засідання був запрошений член комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти – Шевченко Микола Миколайович.
    З вітальним словом до присутніх звернувся в.о. ректора Черкаського державного технологічного університету, професор, Сергій Назаренко, який подякував представникам академії за увагу до університету та зазначив, що поряд із навчальним процесом пріоритетом є сучасна НАУКА. «Наука в Україні неможлива без науковців з технологічних вишів, саме таких, як Черкаський технологічний університет» - наголосив Сергій Назаренко.
    Залучення та заохочення молоді до науки є одним із першорядних завдань університету.  Нещодавно міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та в.о. ректора ЧДТУ Сергій Назаренко домовилися про проведення у червні у Черкасах, на базі нашого вузу, Всеукраїнського форуму молодих науковців «Інновації та практика залучення грантів та інвестицій в освіту».
    Президент Української технологічної академії Половніков Ігор Іванович, який зазначив, що вперше приїхав до університету для розширення творчої співпраці академії з потужним технологічним вищим навчальним закладом регіону та  запропонував підписати Угоду між Українською технологічною академією і Черкаським державним технологічним університетом про входження колективу університету до складу академії.
    Також Ігор Половніков запропонував затвердити програму для розбудови Черкаського регіону та залучити до складу академії нові молоді обличчя. «Без технологій сьогодні нічого не працює. Черкаський регіон має потужні потенційні напрямки роботи. Це - хімічна промисловість, виробництво сільськогосподарської  продукції тощо» - запевнив  Президент УТА Ігор Половніков. Академія активно працює в  межах України та з країнами Європи та Азії. Президент виконав і почесну місію, нагородивши  за особистий внесок у розвиток академії «Знаком пошани» член кореспондента УТА, секретаря Черкаського регіонального відділення УТА - Людмилу Тернову.
    Член комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Микола Шевченко розповів про зміни, які готуються до Закону України «Про освіту», та запропонував колективу університету долучитися до співпраці та обговорення питань освіти. В.о. ректора ЧДТУ Сергій Назаренко повідомив, що готується колективне звернення ректорів регіону із пропозиціями щодо внесення змін до Закону України «Про освіту» та, насамперед, звернення уваги на фінансування науки і надання можливості заохочувати науковців – безпосередніх виконавців робіт.
    На засіданні було обговорено питання  про розширення границь розуміння самого вислову «технологія», яке поєднує в собі також розвиток і спеціалізації технологічної лінгвістики.
    Перед присутніми також виступив керівник Черкаського регіонального відділення УТА – академік Володимир Унрод, який доповів про проведену роботу та перспективи подальшої діяльності і розвитку галузевого відділення.
    На засіданні обговорили ще чимало питань освіти, науки, інновацій, перспектив розвитку науки в ЧДТУ.
    В.о. ректора ЧДТУ Сергій Назаренко подякував всім за участь у засіданні та вручив гостям книги про історію та розвиток університету.

Довідка

Джерело