,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Вдалий виступ хіміків-технологів ЧДТУ на олімпіаді з Технічної електрохімії
Середа, 25 травня 2016 12:44

Вдалий виступ хіміків-технологів ЧДТУ на олімпіаді з Технічної електрохімії

Вдалий виступ хіміків-технологів ЧДТУ на олімпіаді з Технічної електрохімії

У рамках відзначення Дня науки в Україні на базі Київського національного університету технологій та дизайну в період з 17-19 травня 2016 року відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Технічна електрохімія».

В олімпіаді приймали участь студенти зі всесвітньо визнаних центрів хімічної освіти, таких як Білоруський державний технологічний університет, НТУУ «Київський політехнічний інститут», НТУ «Харківський політехнічний інститут», Український державний хіміко-технологічний університет та Київський національний університет технології та дизайну. Програма олімпіади складалася з підсекцій: «Теоретична електрохімія»; «Гальванотехніка»; «Хімічні джерела струму»; «Корозія металів та сплавів». До складу журі увійшли представники ВНЗ України та представники Білоруського державного технологічного університету (м. Мінськ, Білорусь) і Ягеллонського університету (м. Краків, Польща).

Команда Черкаського державного технологічного університету, в склад якої ввійшли студенти 3-го курсу кафедри Хімії та хімічної технології неорганічних речовин, а саме Культенко Валентина, Слісь Андрій та Редька Катерина, на чолі з к.х.н., доцентом кафедри Солодовнік Тетяною Володимирівною вдруге приймала участь в олімпіаді та зробила гарний подарунок нашому університету напередодні Дня хіміка, порадувавши нас наступними результатами:

1 місце в підсекції «Теоретична електрохімія» виборов студент 3-го курсу групи ХТ-34 Слісь Андрій, обійшовши представників всесвітньо визнаних хімічних університетів України, де даний напрямок підготовки є профільним.

В командному заліку наші студенти зайняли 4-те місце, що стало черговим підтвердженням високого рівня освіти черкаських хіміків-технологів.

Кафедра вітає студентів зі вдалим виступом та відмічає успішну роботу всіх викладачів кафедри ХХТНР на чолі зі завідувачем, професором Геннадієм Степановичем Столяренко, а також висловлює вдячність доценту Солодовнік Тетяні Володимирівні, яка відмінно підготувала студентів до відповідального випробування.