,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Звіт про проведення «Тижня безпеки дорожнього руху»
П'ятниця, 20 травня 2016 17:20

Звіт про проведення «Тижня безпеки дорожнього руху»

Звіт про проведення «Тижня безпеки дорожнього руху»

Звіт про проведення «Тижня безпеки дорожнього руху», що відбувся у Черкаському державному технологічному університеті

з 16 по 20 травня 2016 року

       На сайті ЧДТУ та сторінці кафедри безпеки життєдіяльності 16 травня розміщено матеріали про «Тиждень безпеки дорожнього руху», зокрема:

      - Статистика ДТП по Україні за 2014 - 2015 рік.

      - Звіт про результати моніторингу виконання Стратегії з підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2015 року.

      - Стандарти Європейського Союзу щодо захисту пішоходів та практичні аспекти їх застосування в Україні.

      - Безпека пішоходів. Керівництво з безпеки дорожнього руху для керівників та спеціалістів.

      - Наїзд на велосипедиста. Аналіз причин та наслідків ДТП.

      - Відеоматеріали з безпеки руху.

      На інформаційних стендах шести учбових корпусів університету співробітниками кафедри БЖД розміщено плакати з безпеки дорожнього руху із зазначенням плану заходів.

      На базі учбового класу автошколи 16 травня відбулася  зустріч  викладачів  кафедри  БЖД  і  автошколи  ЧДТУ зі студентами для обговорення проблем, пов’язаних з виконанням  «Стратегії  з  підвищення  рівня безпеки дорожнього руху в Україні» на період до 2015 року, а також з персональною оцінкою ризиків виникнення ДТП та індивідуальними причинами небезпечного поводження учасників дорожнього руху. Проведена презентація, студентам роздані матеріали для самоаналізу.

      Викладачами кафедри БЖД разом з працівниками науково-технічної бібліотеки і автошколи ЧДТУ 19 травня з  11.00  до  12.00  у  вестибюлі  2  корпусу  ЧДТУ  проведено захід «Я ХОЧУ БУТИ У БЕЗПЕЦІ, Я ОБІЦЯЮ!»:

      - презентація з аналізом причин скоєння ДТП в Україні та золотими правилами  безпеки для учасників дорожнього руху від міжнародної організації FIA;

      - анкетування студентів та співробітників, які мали можливість визначити причини власного небезпечного поводження, що можуть призвести до ДТП;

      - виставка літератури з безпеки дорожнього руху.

      На сайті ЧДТУ на сторінках кафедри БЖД та науково-технічної бібліотеки 20 травня розміщено матеріали заходу і результати анкетування викладачів та студентів з питання: «Персональний рейтинг причин небезпечного поводження людини, які можуть призвести до ДТП».

      В рамках «Тижня безпеки дорожнього руху» 19 травня з 8.00 до 13.00 за адресою: вул. Гоголя, 242 відбулася загальнодержавна акція «Здай кров - врятуй життя». Інформація оприлюднена на сайті університету. Взяли участь усі бажаючі.