,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 16 травня в ЧДТУ відбулося засідання Вченої Ради
Вівторок, 17 травня 2016 17:11

16 травня в ЧДТУ відбулося засідання Вченої Ради

16 травня в ЧДТУ відбулося засідання Вченої Ради

    Відкрив засідання виконуючий обов`язки ректора професор Сергій Назаренко. Він привітав присутніх і побажав плідної роботи представникам Вченої Ради. Також на засідання був запрошений голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

    Очільник обласної адміністрації відмітив, що йому дуже приємно знову зустрітися з колективом університету – єдиним технічним вишем області. Науковці ЧДТУ приймали активну участь у розробці стратегії розвитку області до 2020 року, дуже цінними для суспільства стали  фундаментальні розробки вчених університету в галузі медицини, зокрема для Черкаського кардіоцентру.

    Юрій Ткаченко наголосив, що 2016-ий  оголошено Президентом Роком англійської мови в Україні, тож на сьогодні це стало нашою політикою в органах державної влади, органах самоврядування та євроінтеграційним напрямком області в цілому. Також він зазначив, що ринок праці сьогодні, як ніколи, потребує фахівців зі знанням іноземних мов, але для цього потрібен фаховий ґрунтовний підхід і саме такий принцип закладено в робочі стосунки з науковцями ЧДТУ.

    «До речі, за вашою пропозицією – зазначив Юрій Ткаченко – в Департаменті ввели посаду  заступника начальника освіти і науки, тож ми й надалі очікуємо від вас відповідних комунікацій і сподіваємось на плідну співпрацю». Зі свого боку Голова Черкаської ОДА пообіцяв науковцям провідного технологічного вишу  всебічну підтримку і заявив, що на найближчій зустрічі із Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич він обов`язково підніме питання щодо фінансування спільних наукових проектів, адже «розвиток будь-якої держави починається з її економіки» - наголосив Юрій Ткаченко.

    Виконуючий обов`язки ректора ЧДТУ професор Сергій Назаренко зачитав наказ Міністерства освіти і науки України про нагороди почесними грамотами наукових співробітників Черкаського державного технологічного університету. Місію урочистого вручення під аплодисменти зібрання здійснив Юрій Ткаченко.

    Надалі Вчена Рада працювала відповідно до порядку денного. Першим було заслухано доклад щодо вивчення іноземних мов студентами нефілологічних спеціальностей: досягнення, проблеми, перспективи розвитку.

    У своїй доповіді завідувач кафедри іноземних мов Дарина Колесник наголосила про потребу у співробітництві з іноземними партнерами та залученні інвестицій. Анкетування показало, що для 91% студентів це дуже актуальна і нагальна потреба, для 64% - знань критично не достатньо, а 67% студентів бажають вивчати другу мову.

    Тож потрібна цілісна концепція викладання із задіянням новітніх мультимедійних засобів та автентичних підручників оксфордського рівня, фахових підручників за спеціальностями.

    Надалі з питань порядку денного Вчена Рада заслухала доповіді в.о. начальника навчально-методичного відділу Сергія Мильніченка,  керівників держбюджетних тем – Олександра Пилипенка та Володимира Унрода, директора Центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Світлану Лишко, т.в.о. голови Студентської ради ЧДТУ  Олександра Сергієнка.

    З розглянутих питань прийняті конкретні рішення. Вчена Рада обрала:

  •     деканом факультету інформаційних технологій і систем Ірину Трегубенко;
  •     завідувачів кафедрами: туризму та готельно-ресторанної справи – Ганну Чепурду;
  •     економічної теорії та банківської справи – Інну Журбу;
  •     доцентом кафедри української мови обрано Ніну Василенко.