,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини В ЧДТУ вшанували воїнів АТО
Четвер, 12 травня 2016 16:50

В ЧДТУ вшанували воїнів АТО

В ЧДТУ вшанували воїнів АТО

12 травня 2016 року в Черкаському державному технологічному університеті відбувся патріотично-просвітницький захід «Земний уклін тобі, солдате, за ратний подвиг, за свободу України», присвячений воїнам АТО. На початку заходу гості ознайомились з виставкою фото-робіт, яка присвячена війні на сході України.

 Зустріч проходила в досить непростий для нашої країни час. За час проведення антитерористичної операції на сході нашої держави загинуло понад 100 земляків-Черкащан, славних героїв, дійсних патріотів своєї держави.

Сьогодні десятки і сотні тисяч патріотів нашої країни знаходяться на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів у війні на сході України, в тому числі колишніх студентів ЧДТУ Євгенія Присяжного та Сергія Амброса.

За дорученням виконуючого обов’язки ректора Черкаського державного технологічного університету, професора, Сергія Назаренка до слова запросили Першого проректора Олега Григора, який подякував гостям за візит до вишу.

«Війна це не просто слова. Ми всі долучаємось до патріотичного виховання студентів нашого університету. Саме за допомогою подібних заходів студенти почують справжні історії з війни і відчують цей дух патріотизму, який так потрібен сьогодні всім нам», - зазначив Перший проректор ЧДТУ Олег Григор.

До вітального слова було запрошено  заступника директора Департаменту освіти і науки Черкаської міської ради Ігоря Волошина, який відзначив високий дух патріотизму в університеті:

«Ми дякуємо технологічному вишу за таку хвилю патріотизму та за те, що університет виховує справжніх патріотів своєї країни».

На заході були присутні учасники АТО, яких зал вітав стоячи:

  • заступник командира роти по бойовій підготовці 95-ї окремої аеромобільної бригади, 2-й аеромобільний батальйон, 6 рота "Скорпіон", голова Черкаського союзу учасників АТО - Колісник Олексій Миколайович;
  • головний сержант розвідувального взводу механізованого батальону 128-ї гірсько-піхотної бригади - Лугеря Сергій Олександрович;
  • старшина штурмової роти 5-го окремого добровольчого батальйону Правого Сектора,  заступник начальника відділу запобігання та виявлення корупції в ЧДТУ - Гаркавенко Ірина Володимирівна;
  • боєць, який 16 місяців перебував в районі бойових дій під Мар’янкою та Красногорівкою Донецької області, співробітник університету, майстер виробничого навчання автошколи ЧДТУ- Кімін Олександр Миколайович;
  • волонтер, співробітник ЧДТУ, що багато років працює охоронцем гуртожитку №2 - Колісниченко Ірина Миколаївна;
  • старший сержант 90-го окремого аеромобільного батальйону, 1 роти, захисник Донецького аеропорту (кіборг) - Очеретній Сергій Володимирович;
  • старшина 90-го окремого аеромобільного батальйону, І-ї роти, захисник Донецького аеропорту (кіборг) - Черниш Віктор Іванович;
  • боєць 93 окремої механізованої бригади Збройних Сил України - Довгань Олександр Юрійович;
  • боєць 93 окремої механізованої бригади Збройних Сил України - Пасиченко Павло Васильович;
  • боєць батальйону особливого призначення «Січ», депутат Черкаської обласної ради - Іван Косенко;
  • боєць окремої добровольчої частини «Карпатська Січ», депутат Черкаської обласної Ради – Юрій Ботнар.

Від багатотисячного колективу викладачів та студентів Черкаського державного технологічного університету право покласти квіти до пам’ятника загиблим у зоні АТО Черкащанам у Соборному сквері міста Черкаси надали: студентці лінгвістичного факультету Наталії Ігнатенко та студенту факультету електронних технологій Сергію Пилипенко.

Черкаська міська Школа мистецтв підготувала для гостей ЧДТУ номер у виконанні наймолодших учасників. Зворушлива пантоміма «Дитячий майданчик» подарувала шалені емоції та неймовірний позитив.

Школою передового досвіду з патріотичної роботи у місті Черкаси на сьогодні є Черкаська гімназія №9. Тож кадети з пісенним дарунком «Квітуча Україна» із задоволенням вітали мужніх воїнів АТО в стінах Черкаського державного технологічного університету.

Голова Черкаського союзу учасників АТО, Олексій Колісник, який з перших днів знаходився на сході країни, проінформував присутніх про початок та перебіг війни та подякував за увагу до воїнів АТО і впевнено заявив, що перемога буде за нами.

Колишній студент ЧДТУ, Сергій Лугеря, відзначив, що бійцям, які розповідають про свою участь у війні завжди складно наново переживати ті страшні події.

«Війна це завжди кров, сльози і горе. Треба вчитись зберігати життя і мир. Ми нація невойовнича, але якщо потрібно захищати рідну землю, то ми станемо всі разом, пліч-о-пліч, на її захист. Ваша задача, як молоді, вчитись, розвиватись та витрачати час на розвиток нашої країни», - говорив Сергій.

Депутат Черкаської обласної ради Юрій Ботнар в своєму активному виступі презентував альбом з фото воїнів-героїв України і подарував його Музею ЧДТУ.

«Війна справа не тільки чоловіча, а й жіноча», - зазначила тендітна жінка з військовим досвідом Ірина Гаркавенко, яка була в зоні АТО, захищаючи рідну землю, майже рік.

Всі історії і виступи інших воїнів АТО, в більшості які згадували загиблих побратимів, закарбувались в пам’яті кожного гостя заходу.

Слава Героям!