,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини З 2016 року сертифікати ЗНО будуть дійсні не менше 2-ох років
Четвер, 12 травня 2016 11:19

З 2016 року сертифікати ЗНО будуть дійсні не менше 2-ох років

З 2016 року сертифікати ЗНО будуть дійсні не менше 2-ох років

Про це заявила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час засідання Уряду 11 травня 2016 року. 

"Зараз напрацьована така методологія зовнішнього незалежного оцінювання, коли можна говорити про те, що сертифікати ЗНО можуть бути дійсними впродовж 2-3 років", - повідомила Міністр. Лілія Гирневич зазначила, що в останні роки випускникам потрібно було щороку здавати зовнішнє незалежне оцінювання, адже до вищого навчального закладу приймали лише за сертифікатами року вступу. «Це було пов’язано з відсутністю методики, яка б дозволяла порівняти сертифікати різних років. Тепер така можливість буде і сертифікат буде дійсний не менше двох років», - пояснила Лілія Гриневич.

Окрім того, Міністр поінформувала, що сьогодні 132 тисячі українських випускників взяли участь у зовнішньому незалежному оцінюванні з математики. У ЗНО з української мови та літератури взяло участь 267 тисячі дітей, що склало 95 відсотків від тих, хто зареєструвався,  при цьому, за результатами наразі подано лише 2 апеляції.

Лілія Гриневич підкреслила, що випускники з Донбасу матимуть змогу взяти участь у ЗНО під час додаткової сесії, або ж, якщо Парламент проголосує відповідний закон, зможуть вступати за окремою процедурою до окремих вищих навчальних закладів на Донеччині та Луганщині, насамперед тих, які були евакуйовані з неконтрольованих Україні територій.